Çanakkale Belediye Meclisi’nin, 2021 yılı ilk mesaisinde,   İYİ Partili Meclis üyesi Kunt’ un bir dizi eleştirisi üzerine, Başkan Gökhan’ ın; “İYİ PARTİ’NİN VARLIĞI, CHP SAYESİNDEDİR” şeklindeki ifadesi gerginliğe yol açmıştı.
Millet İttifakı taraflarından, yaşanılanlara ilişkin açıklama geldi.
Ana muhalefet CHP’nin Çanakkale İl Başkanlığı; “CHP ve  İyi Parti tarafından verilen ilkeli mücadele tüm kararlılıkla devam etmektedir.
Aile içinde yaşanan küçük bir tartışmanın olumsuz sonuçlara neden olamayacağının tüm kamuoyu tarafından bilinmesini ve yaşanan olaydan üzüntümüzü belirtmek isteriz.” diyerek değerlendirmede bulundu.
İYİ Parti ise, “Yaptırım beklemekteyiz.”  dedi ve ekledi;
“ 'İYİ Partinin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi Sayesindedir' sözlerine binaen, Konuşma yapan seçimlere birlikte girdiğimiz ve bundan dolayı tarihinin en yüksek oyu ile seçilen bir belediye başkanı. Maalesef demokrasi bazı bedenlere yük gelebilir.
Belki de kendi çıkarları için Millet İttifakı iki partimizin ve kıymetli Genel Başkanlarının ülke yararına atmış olduğu adımları anlamamış olabilir.”
-----------------------------------------------
MECLİSİ GEREN ÇIKIŞA AÇIKLMALAR GELDİ
BİRİNE GÖRE, ‘AİLE İÇİ TARTIŞMA’,
BİRİNE GÖRE; ’Ülke yararına  adımları anlamama..’
-------------------------------------------------
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın, İYİ Partili Meclis üyesi Burak Kunt’ un eleştiri yüklü konuşması üzerine kullandığı ifade, siyaset kamuoyunun gündem maddesine dönüştü.
Başkan Gökhan’ ın; “İYİ PARTİ’NİN VARLIĞI, CHP SAYESİNDEDİR” şeklindeki çarpıcı sözü ardından, hem partisinin il başkanlığından, hem de İttifak ortağı İYİ Parti’den açıklama geldi.
 Belediye Meclisi’nin,  2021 yılı ilk mesai gününde, gerginliğe neden sözler üzerine, CHP il Başkanlığı olayı Aile içi tartışma olarak değerlendirdi. İYİ parti ise daha da çarpıcı bir ifade kullandı ve Gökhan için Yaptırım istedi.  
‘VARLIĞINIZ CHP’,  VURGUSU ÜZERİNE..
Millet İttifakı taraflarından CHP, Belediye Meclisi’nde tartışma yaratan sözler üzerine; “Çanakkale Belediye Meclisi Olağan toplantısında İyi Parti Belediye Meclis üyesi Burak KUNT’un Belediye Başkanımız ve 19 Belediye Meclis Üyemizi anti demokratik davranmakla suçlayarak kınadığını belirtmesi üzerine tartışmalar yaşanmıştır.
Devam eden Meclis Toplantısında Belediye Başkanımız Sayın Ülgür GÖKHAN tarafından yapılan açıklamada demokrasiye ve millet İttifakına olan bağlılık açıkça ifade edilmiştir.
Gerek Genel Merkez, gerekse İl ve İlçe örgütlerimiz düzeyinde ülkemizin tek adam rejiminden kurtarılması, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü demokrasinin inşası ve hukukun üstünlüğünün hakim kılınması için Millet İttifakı çatısı altında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti tarafından verilen ilkeli mücadele tüm kararlılıkla devam etmektedir. Aile içinde yaşanan küçük bir tartışmanın olumsuz sonuçlara neden olamayacağının tüm kamuoyu tarafından bilinmesini ve yaşanan olaydan üzüntümüzü belirtmek isteriz.
Millet İttifakının omurgasını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti açısından; ülkemizin geleceği, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına olan bağlılığımız ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine olan sevdamız her şeyin üzerinde gelmektedir.” İfadeleri ile değerlendirmede bulundu.
İYİ Parti İl Başkanlığından ‘İttifak’ tartışmasına açıklama geldi. İfadeler çarpıcı türden oldu.
Yazılı açılamada; “Perşembe günü gerçekleştirilen Ocak Ayı Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile İYİ Parti Burak Kunt arasında yaşanan ‘İttifak’ tartışması ile ilgili İYİ Parti İl Başkanlığından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, Genelmerkezlere gerekli bilgilerin verildiği belirtilirken detaylı bilgi için CHP İl Başkanlığından yapılacak açıklama bekleniyor.
İYİ Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada “Çanakkale Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'nın, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın Burak Kunt'a ve nezdinde İYİ Parti'ye yönelik olarak söylediği ''İYİ Partinin varlığı Cumhuriyet Halk Partisi Sayesindedir'' sözlerine binaen, Konuşma yapan seçimlere birlikte girdiğimiz ve bundan dolayı tarihinin en yüksek oyu ile seçilen bir belediye başkanı. Maalesef demokrasi bazı bedenlere yük gelebilir. Belki de kendi çıkarları için Millet İttifakı iki partimizin ve kıymetli Genel Başkanlarının ülke yararına atmış olduğu adımları anlamamış olabilir. Bu söylem Cumhuriyet Halk Partisi ve ona gönül veren teşkilatlarında anlamlandıramadığı bir söylem olmuştur. Biz Çanakkale İYİ Parti olarak konunun önemine binaen, her iki Genel Merkezimizi bilgilendirdik. Şimdi Çanakkale CHP İl Başkanlığından Belediye Başkanı adına bir açıklama ve yaptırım beklemekteyiz. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağız” denildi.
Cuma Deren