Diyanet İşleri Başkanlığının Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında başlattığı seminerler kapsamında Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Evliliğe İlk Adım’ Semineri tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmesi, Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için  başlattığı ‘Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında Çanakkale İl Müftülüğü de bir seminer gerçekleştirdi. Din görevlileri başta olmak üzere bir çok uzmanın katılımı ile Online olarak gerçekleştirilen seminer tamamlandı.
Nişanlı ve yeni evli çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur' an ve Sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla ‘Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Evliliğe İlk Adım’ seminerleri 26  sona erdi. Pandemi sürecinin hassasiyeti ve kamu kurumlarında sürece yönelik uygulanan tedbirler nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla online olarak gerçekleştirilen seminerlere çok sayıda kişi katıldı.
 
Şerife Erdem