Koronavirüs vakalarının artması nedeni ile alınan kararlar kapsamında vatandaşların en çok ziyaret ettiği ve yoğunluğun fazla olduğu pazar alanında, yoğunluğun azaltılması için pazar sayıları arttırıldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Böylece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Esenlerde, Salı ve Cuma günleri ise Cuma pazarında pazar kurulacak.
 
1 Haziranda başlayan normalleşme süreci sonrasında Ekim ayında Koronavirüs vakaları yeniden artış göstermişti. 30 Ekimde Kabine toplantısı sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi ve Pazar günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtmişti. Bu kapsamda 56 saat karantinada kalan Çanakkaleliler Pazartesi günü iş başıo yapmıştı. Vaka artışlarının  önüne geçilmesi için alternatif İl ve İlçeler bazında da önlemler alını yor. Bu kapsamda Çanakkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla pazarlardaki yoğunluğun azaltılması için Pazar sayıları arttırıldı.  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan Korona virüs tedbirleri kapsamında haftada 4 gün kurulan pazarlar hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmasıyla Pazar günlerinde ve yerlerinde değişiklik yapıldı. Böylece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Esenlerde, Salı ve Cuma günleri ise Cuma pazarında pazar kurulacak.

Başkan Gökhan Pazaryerinde İncelemelerde Bulundu
Alınan karar sonrasında dün Salı Pazarı Kuruldu. Tezgahların azaltıldığı pazarı ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda salgın hastalık riskine karşı Pazar Yerinde alınan tedbirlere ilişkin denetlemede bulundu.  İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Pazar Yeri'ni ziyaret eden Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve zabıta ekipleri ile birlikte pandemi tedbirleri denetledi. Pazar esnafı ile de sohbet eden Başkan Gökhan, salgın artışının önüne geçilebilmesi için maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini vurguladı. 
 
Şerife Erdem