İzmir depremi sonrası yeniden gündeme gelen Sosyal Konutları kapsayan Kentsel Dönüşüm için, önemli sözler eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan;
 “Bu da Olmazsa  ‘Kusura Bakmayın, Olmuyor’ Diyeceğiz…”
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlarda, yapabilecekleri son noktaya gelindiğini vurguladı ve şöyle dedi;
“Nedir o son nokta? Biliyorsunuz orayı riskli alan ilan edilsin diye uğraştık olmadı.
 ‘Buna takmamak lazım’ dedik ve onlar da bunu ‘riskli yapıyla yapabilirsiniz’ dediler.
 Aynı şartları tanıyor.  Kira yardımı yapıyor, taşıma yardımı yapıyor.  Biz de oradaki binaların her birini ki orda 86 tane yapı var. Orada da 5 katta onar tane insan var, ikişer daireden 860 konut var. “

---------------------------------------------
Sosyal Konutlar için,
A’ dan, Z’ ye konuştu…
---------------------------------------------
Çanakkale’nin en riskli yapı stoklarını adresi, İsmetpaşa mahallesi, Sosyal Konutlar için çarpıcı sözler geldi. Kentsel Dönüşüm için, A’ dan Z’ e konuşan Başkan Gökhan, yeni umut olacak, yeni projeyi anlattı.
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İzmir depremi ardından, yeniden gündeme gelen Sosyal Konutların Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin, net sözler etti.
Gazeteniz VİTAMİN sordu, Başkan Gökhan yanıtladı.. Sosyal Konutlar’da, yapılabilecek son proje için çalıştıklarını anımsatan Başkan Gökhan; “Sosyal Konutlarda artık bizim yapabileceğimiz son aşamaya geldik.  Bu da olmazsa ‘Kusura bakmayın olmuyor’ diyeceğiz. 

Nedir o son nokta? Biliyorsunuz orayı riskli alan ilan edilsin diye uğraştık olmadı.  ‘Buna takmamak lazım’ dedik ve onlar da bunu ‘riskli yapıyla yapabilirsiniz’ dediler.
 Aynı şartları tanıyor.  Kira yardımı yapıyor, taşıma yardımı yapıyor.  Biz de oradaki binaların her birini ki orda 86 tane yapı var. Orada da 5 katta onar tane insan var  ikişer daireden 860 konut var.  Aynı yerinde olmak şartıyla, aynı metre karede, aynı katta olmak şartıyla binalarını yenileyeceğiz. 

Bizim telaşımız şu; insanlardan katkı parası istemeden, sözümüz oydu çünkü, becerebiliriz dedik.O  zamanın şartlarında becerebiliyorduk, inşaat sektörünün aktifliğinden ve o dönemin projesinin büyüklüğünden onu becerebiliyorduk.  Şimdi şunu araştırıyoruz; mevcutları 8 kata çıkarıp üç kat vererek acaba yapılabilirlik kılar mıyız hiçbir ücret almadan.
 Kenarlarda Belediyeye ait arsalar var. Onları işin içine katıp, yol boyunda mağaza dükkan açarak katma değer arttırmak, araya 1+1’ler yerleştirmeye çalışıyoruz.  Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra her bir apartmandan iki kişiyi çağıracağız, onlar da apartman sakinlerine yaptığımız çalışmaları anlatacak.  Proje kabul edilirse bine yıkılıp aynı yerine yapılacak.  Eskiden benim komşum ne tarafa düşer diye söylemler vardı. Artık onlar olmayacak, aynı binada, aynı komşu ile , aynı katta ve aynı mesafede olacaklar. Sadece onların üstünde üç ilave kat olacak.  Bir de senin görüşünü kapatmayacak belediyeye ait bir bina olacak.  Hazırlıklar tamamlandığında Belediye Meclisine getireceğiz oradan da olurç çıkıp halka sunulacak hale geldikten sonda bunu oradaki hak sahiplerine anlatacağız.  Benim şu an itibari ile yapabileceğim tek şey bu” dedi.

YEŞİL BİNA İÇİN, YENİ İMZA…
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tartışmalı Çanakkale Belediyesi inşaatının son durumu hakkında da bilgiler verdi.
 Yeşil Hizmet Binası’nın ihale sürecinin tamamlandığını ve işi bitirmek için müteahhidi imzaya çağırdıklarını anlatan Bakan Gökhan; “Belediye Binamızın ihalesi tamamlandı. İtiraz süreleri de tamamlandı ve itiraz olmadı. Müteahhidi sözleşmeye çağırdık.  Sözleşmeden sonra müteahhide yer teslimi yapacağız ve muhtemelen bu ay içerisinde başlar diye düşünüyorum.  Aşağı yukarı bir buçuk sene içerisinde biter.  İki yıl deniliyor ama ben daha önce de biter diye düşünüyorum.  Çünkü zor kısım olan temeli bitti ve bina ortaya çıktı.  Sadece kaplaması, döşemesi, duvarı, meydanının düzenlenmesi gibi işler kaldı.  Onun için inşallah hızlı bir biçimde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

TARIMSAL ÇALIŞMALAR..
Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tarımsal çalışmalar hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kooperatifleşme çalışmalarına değindi ve şöyle devam etti;
“Geçtiğimiz yıl ektiğimiz Karakılçık buğdayımızdan elde ettiğimiz buğdayların bir kısmını ilaçladıktan sonra çiftçilerimize verdik.  Un için ayırdığımız buğdayları da klasik değirmende öğütüyoruz.  Karakılçıktan elde ettiğimiz ürünleri de bizim Halk Bakkal’da satıyoruz.  Bu yıl farklı buğdaylar ekiyoruz. Bunların yanında nohut, susam ekiyoruz.  Bilindiği gibi Çanakkale’nin susamı çok meşhurdu ama giderek yok oldu. Yine yerli tohumlardan yazlık veya kışlık sebze ekmeye devam ediyoruz.  Dolayısı ile boş alanlarımızı üretim ile değerlendiriyoruz.  Geçen senede ne yaptınız derseniz, Kooperatifleri kurduk. Hem kadın hem de pazarlama kooperatiflerimizi kurduk.”

Cuma Deren