Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan önderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Çanakkale Merkez İlçe 1’nci Olağan Kongresi yapıldı.

9 Mart’ta Türkiye Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi’nin kongre süreci devam ediyor. Örgütlerini tamamlayan illerde gerçekleştirilen kongreler kapsamında Çanakkale Merkez İlçe 1’inci Olağan Kongresi de gerçekleştirildi.  Parıon otelde gerçekleştirilen  Merkez İlçe 1’nci Olağan Kongresine DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Kurucular Kurulu Üyesi Kadir Köşdere, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Bilgel ve çok sayıda partili katıldı.   Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak Çanakkale Merkez İlçesi 1’nci Olağan Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlatıldı. Ardından partinin kurulma amacı sunucu tarafından okundu. Faaliyet raporlarının sunulmasından sonra  katılmayan kişilerin gönderdikleri telgraflar okundu.

Kongrede ilk olarak konuşan Merkez İlçe Başkanı İsmail Acar, merkez üssü Ege Denizi olan ve İzmir’de büyük can ve mal kaybına neden olan deprem için ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu. Partinin yeni dönemde nasıl bir çalışma izleyeceği hakkında bilgi veren Acar, DEVA Partisi’nin Çanakkale’den sorumlu heyete teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Cuma Deren