14 Ağustos’ta Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan, Kozlu köyünden yangın çıkmıştı. Köy Muhtarı yangını hemen ekiplere bildirmişti. İhbarı alan Ateş savaşçıları 7 dakika içinde yangın bölgesine ulaşarak yangının büyümesini engellemişlerdi.  Orman Bölge müdürlüğüne bağlı ateş savaşçılarının bu başarısı takdir toplarken, yangını kısa sürede  söndüren personele Köy Muhtarı Osman İlter tarafından teşekkür plaketi verildi.

?Anızlar başta olmak üzere bir çok faktörün etkili olduğu orman yangınları her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce orman ve tarım arazisini yok etti. Özellikle Gelibolu Yarımadasında çıkan yangın başta olmak üzere, Çanakkale’nin pek çok yerinde yangın ile mücadele eden ateş savaşçıları yangınlardan gelecek zararların büyümesini önlediler. Çanakkale’de çıkan yangınlardan bir tanesi de  14 Ağustos’ta Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan, Kozlu köyündeki yangın olmuştu.
 
Saat 15:20’de çıkan yangını fark eden Muhtar Osman İlter durumu hemen 177’ye bildirdi. Yangınlar ile ilgili ihbarları hassasiyet ile takip eden ateş kuşları 7 dakika sonra yangın bölgesine ulaştılar. 7 dakika gibi kısa sürede yangın bölgesine ulaşan ekipler herkesin takdirini toplarken, yapılan müdahale ile yangın kısa sürede söndürüldü. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan, Kozlu köyündeki yangına kısa sürede müdahale eden ekiplerin çalışkan Muhtarı Osman İlter’in de dikkatinden kaçmadı. Bundan dolayı Muhtar Aksoy, o gün yangına hızlıca müdahale eden ekiplere teşekkür plaketi takdim ederek takdir etti.

Kozlu köyü Muhtarı Osman İlter, Ayvacık Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy ’u ziyaret ederek,  Personel adına teşekkür plaketini verdi. Plaket tesliminde bir konuşma yapan Osman İlter “14.08.2020 tarihinde köyümüzde çıkan Kırsal alan yangınını cep telefonu ile 177’yi arayarak ihbar ettik, 7 dakika gibi kısa bir sürede ekipleriniz ve Helikopteriniz geldiler. Evlerimiz, Ekili Arazilerimiz, Zeytinliklerimiz ve Ormanlarımız zarar göreceğinin korkusunu yaşarken, çok kısa bir sürede yangını söndürdüler. Bu nedenle Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına, Teşekkür Plaketi vermek istedim’’ dedi. Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy’da, Kozlu Köyü Muhtarı Osman İlter’e hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

İsmail Şen