Ana Muhalefet CHP’ nin Lapseki ilçe Başkanı Genç, AK Partili Belediye’nin Hizmet binasının ruhsatsız olduğu iddialarını tekrarladı.

BOĞAZ TV’ nin canlı internet yayınına konuk olup,  “HİZMET BİNASI 2-3 BELEDİYE BAŞKANINI ESKİTİR” ifadelerini kullanıp, dikkatleri Lapseki’  ye çeken isim, CHP İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç çarpıcı ifadeler kullandı.

CHP’ li Genç, Lapseki Belediye Binasının iskanının olmadığı yönünde iddiaların ortaya atıldığından söz edip, ‘’Belki bizi eleştiriyorlar ama bakın belediye kendi binasını yapamamış, oturduğu ve hizmet verdiği binanın ruhsatını alamamış bir belediye. Buradan ne hizmet beklersiniz? Seçim konuşmalarında ben bunu söyledim. Bu hizmet binası en az 2 tane 3 tane belediye başkanını eskitir dedim. Zaten bir tane eskitti, şimdi ikinci seçildi’’ diye konuştu.

DÜŞÜNDÜREN TESPİT;
“İHTİYAÇ ÇOK, ÇALIŞMA YOK..”
Türkiye ve dolayısıyla Çanakkale’nin mega projesi ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımıyla birlikte Lapseki’de yaşanacak gelişmelere işaret eden ve dikkat çekici sözlerle öngörüde bulunan CHP’ li Genç;
‘’Nüfus kalabalıklaşacak, yeni yeni insanlar bölgemize gelecek. Bu insanların ev ihtiyacından tutun, sahil kesiminin ihtiyaçlarına kadar pek çok dalda Lapseki’ nin hazırlanması ve hazır olması lazım.
Ama Lapseki’ nin sahilde iki tane çay bahçesi, kafesi ve sahil yolu var. Nüfus kalabalığına hazır olabilecek başka bir etkinliği alt yapısı veya bir çalışması yok. Eksiklerimiz çok.’ dedi.

-----------------------------------------------
CHP’ Lİ GENÇ, “HAZIR OLMALIYIZ” ÇAĞRISI YAPTI;
“LAPSEKİ BÜYÜYECEK, İHTİYAÇLAR  ÇOĞALACAK…”
-----------------------------------------------

Çalışmaları hızla devam eden, Dünya’nın en büyük Boğaz köprüsü’ nden bahisle, CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç’ ten çarpıcı bir çağrı geldi.
CHP’ li Genç;  ‘’Nüfus kalabalıklaşacak, yeni yeni insanlar bölgemize gelecek. Bu insanların ev ihtiyacından tutun, sahil kesiminin ihtiyaçlarına kadar pek çok dalda Lapseki’ nin hazırlanması ve hazır olması lazım.
Ama Lapseki’ nin sahilde iki tane çay bahçesi, kafesi ve sahil yolu var. Nüfus kalabalığına hazır olabilecek başka bir etkinliği alt yapısı veya bir çalışması yok. Eksiklerimiz çok.’ dedi.
Yıldızı parlayan Lapseki’de, sorun yumaklarının oluştuğunu sözlerine ekleyen CHP İlçe Başkanı Genç, geçen seçimler öncesinde dillenen iddiaları hatırlatarak, güne damga vuracak sözler etti; ’Belki bizi eleştiriyorlar ama bakın belediye kendi binasını yapamamış, oturduğu ve hizmet verdiği binanın ruhsatını alamamış bir belediye.  Buradan ne hizmet beklersiniz?
Seçim konuşmalarında ben bunu söyledim. Bu hizmet binası en az 2 tane 3 tane belediye başkanını eskitir dedim. Zaten bir tane eskitti, şimdi ikinci seçildi’’ diye konuştu.
Ana muhalefet CHP’ nin Lapseki ilçe başkanı Genç, BOĞAZ TV’ nin canlı internet yayınına konuk oldu.
Lapseki’de belirledikleri sorunları, ilçe halkının gözlemlerini sıralayıp çarpıcı başlıklar açan CHP’ li Genç, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanması ardından Lapseki’de yaşanacak gelişmeler için tereddüt ettiklerini, nüfusu kalabalıklaşacak ilçede yaşam için mevcut hizmetlerin yeteriz kalacağını savundu.  Çarpıcı başlıklarını sıraladı.
 
“NE KADAR HAZIRIZ..?”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımıyla birlikte Lapseki’de yaşanacak gelişmeler hakkında öngörülerde bulunan CHP’ li Genç, ‘’Kuşkusuz ki, ilçemiz nüfus kalabalıklaşacak, yeni yeni insanlar bölgemize gelecek. Bu insanların ev ihtiyacından tutun da, sahil kesiminin ihtiyaçlarına kadar pek çok dalda Lapseki’ nin hazırlanması ve hazır olması gerekmez mi, ilçe halkımız bu hazırlığı gözlemediğini sık sık dile getiriyor.
Gelin görün ki, Lapseki’ nin sahilde iki tane çay bahçesi, kafesi ve sahil yolu var. Nüfus kalabalığına hazır olabilecek başka bir etkinliği alt yapısı veya bir çalışması görüldüğü üzere yok. Eksiklerimiz çok.’ dedi.

BİNA VAR RUHSATI YOK..
Lapseki Belediye Binasının iskanının olmadığı yönünde iddiaların geçen seçim döneminde  ortaya atıldığını anımsatan CHP’ li Genç; . “Bu iddiaları yok sayıp, belki bizi eleştiriyorlar ama bakın belediye kendi binasını yapamamış, oturduğu ve hizmet verdiği binanın ruhsatını alamamış bir belediye. Buradan ne hizmet beklersiniz? Seçim konuşmalarında ben bunu söyledim. Bu hizmet binası en az 2 tane 3 tane belediye başkanını eskitir dedim. Zaten bir tane eskitti şimdi ikinci seçildi’’ ifadelerini kullandı.

PİS SU DENİZE…
‘’Sahilimizi düzenliyor çok güzel çalışmalar, tebrik ederiz ama taze bir konu olduğu için söylüyorum Pazartesi günü bana bazı vatandaşlarımız telefon etti.” diye söze başlayan ve kendisine; “ Sayın başkan uyuyor musun..!” diye çıkışan Lapsekililer olduğunun altını çizen CHP’ li Genç;
 “Benim yanıtım; Yok saat daha 21.00 ne uyuması .. şeklinde oldu.
Arayan vatandaşımız,  ‘Lapseki’nin etrafında pis kokular yayılıyor, Gelin de hissedin, olanı görün Lapseki’nin halini.’ dedi.
 Sağlık ocağının ilerisinde köprü var. Onun yan tarafında katı atık toplama merkezi var. Yani terfi merkezi,  katı atık toplanıyor, buradan arıtmaya basılıyor.
Arıtmada arıtıldıktan sonra temiz olarak denize salınıyor. Hemen gittim olay yerine baktım, hakikaten terfi merkezinin motorunu çalıştırmışlar 20 metrelik bir hortum koymuşlar, dereye salmışlar. 200 metre ileride balık tutan, dere foseptik suyunun terfi merkezinden basıldığı yerle denizin arası 200 metre.
Aşağıda insanlar sahilde oturuyor, balık tutanlar var. Saat 21.30 civarında ben kendim oraya gittim hakikaten etrafta aşırı bir pis koku yayılması var.
Baktım ki motor da çalışıyor. Terfi merkezinden, şehrin pis suyunu denize akıtıyorlar. Kendim kamerayla çektim, olmadı.
Bu sefer bir arkadaşı getirdim. O kamerasıyla çekti. Aynı gün belediye meclis toplantısı vardı.
Bu sorun Dalyan Mahallesi’ndeki terfi merkezinde de oldu. Zaman zaman dere yatağını kullanarak denize saldıkları yer vardı. Biz bunu dile getirdik sosyal medyada olsun toplantılarda olsun.  Sayın Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin toplantıda bunu dile getirdi.  Bu terfi merkezinden pis su denize basılıyor diye.
Aynı gün içerisinde Lapseki’de sağlık ocağının ilerisindeki o köprüde olan toplama merkezinden o gece sanki o gün sabahında hiç gündeme gelmemiş gibi aynı su salındı.
Görüntüler bende var. Aynı şey Dalyan Mahallesi’nde de yapıldı. Ama bunu biz Lapseki merkezde ilk kez yakaladık. Boruyu köprünün altına koymuşlar sanki yukarıdan bir pis su gelmiş de o yüzden dere yatağı kokuyor gibi olmuş.

SAHİLİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ..
Biz sahilimizle övünüyoruz. 1915 Köprüsü olacak. Sahil düzenlemesi yapıyor şirin kentimiz diyoruz ama o şirin kentimizde maalesef fosseptik suları belediyenin terfi merkezinden denize salınıyor.’’ dedi.
 
EN GÜZDE NOKTA, TURİZM ALANINA DÖNDÜ..

CHP Lapseki ilçe Başkanı Genç, 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandıktan  sonra,  Çanakkale’ye ve Türkiye’ye büyük bir değer  katılacağının altını çizdi.
 ‘’Muhakkak Lapseki gelişecek. Nüfus kalabalıklaşacak ve çalışanlar, vatandaşlar alışverişte olacaklar. Ama Lapseki’de bir plansızlık bir programsızlık var.
Yani yerel yönetimin eksikleri, hataları çok. Sayın başkan üzülmesin, kızmasın da Lapseki’nin sorunu çok.
Lapseki’nin sorunu sırf sahil değil. Gidin Lapsekinin arka sokaklarına çok güzel sahil kasabası görüntüsü yok.
En gözde yerde denize pis suyu pompalarsan, lağım artıklarını denize pompalarsan Lapseki’nin geleceğine biz parlak diyoruz ama bu yönetimle zor.
Lapseki’nin yerel yönetimlerinin kendini bir silkelemesi lazım, yenilemesi lazım, kafasını kaldırıp bakması lazım.
Belediye meclis toplantısında Dalyan Bölgesi’nde günübirlik kullanım alanının turizm alanına çevrildiler.
Biz buna dava açtık fakat mecliste onaylandı ve geçti. Lapseki’nin en güzel yeri halkının kullanması gereken günübirlik bölgeyi turizm alanına çevirdiler. Oteller zincirinin bir tanesine verilecek diye söyleniyor.
Biz sadece kötü şeyleri söylemeyeceğiz tek pencereden bakmıyoruz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Mesela doğalgaz geldi.
Tebrik ederiz ama sahile pis suyun pompalanması affedilebilir bir konu değil’’ ifadelerini kullandı.

Cuma Deren