“Hepimiz Ermeni’ yiz.” sloganlarının atıldığı günleri anımsatıp, bu günlerde atılan sloganı haykıran isim, MHP’li İbrahim Tayfun Uğur oldu.
“HEPİMİZ AZERBANCANLIYIZ, HEPİMİZ AZERBAYCAN TÜRKÜYÜZ…
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…!”
Bir dönem Türkiye’sinde, TMMO: ve TBB başta, birçok STK’ nın attığı sloganı anımsatan MHP ski Merkez ilçe Başkanlarından ve İnşaat mühendisleri Odası eski Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, VİTAMİN’e konuştu.
Uğur, çarpıcı bir çağrıya imza attı;;
“Hadi şimdi de sokaklarda yerlere yatıp ‘Hepimiz Ermeni’yiz desenize.
Ermenistan 55 yaşın altındaki yedek askerleri orduya çağırdı. Hepimiz Ermeni’yiz diyenler, Ermenistan sizi bekliyor. Gidişiniz olsun, dönüşünüz olmasın inşallah.”

BAŞKENT’TEN YÜKSELEN SES;
“AZERBAYCAN’ IN YANINDAYIZ”
Dünyanın pür dikkat kesildiği, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sıcak temas ve çarpışmalar süre dursun, Başkent Ankara’dan gelen mesaj hayli açık oldu.
Dün, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Çavuşoğlu: “Biz Türk halkı olarak kardeş Azerbaycan'ın her zaman yanındayız.
Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz. Çözelim ki Kafkasya'ya barış ve istikrar gelsin.
Türk diplomasisi olarak da dünyanın her yerinde kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz.
Özellikle Azerbaycan'ın büyükelçiliğinin olmadığı yerde temsilciliklerimiz Azerbaycan için çalışacak" açıklamasında bulundu.

------------------------------------------
MHP KURMAYI UĞUR’ DAN TARİHİ SÖZ HATIRLATMASI;
“YANINDAYIZ AZERBAYCAN. TANRI DAĞI KADAR TÜRK,
HİRA DAĞI KADAR MÜSLAMANIZ..!”
--------------------------------------

Dünyanın dikkat kesildiği, sıcak gelişmeler ve çarpışmaların adresi Azerbaycan’a, Çanakkale’den “Yanındayız Azerbaycan” mesajı yağıyor.
MHP eski Merkez İlçe Başkanlarından, İbrahim Tayfun Uğur,  VİTAMİN’ e özel sözler edip, bir dönem Türkiye’sinde, TMMO ve TBB başta, birçok STK’ nın attığı sloganı anımsatıp, önce hayli manidar bir göndermede bulundu.  Ardından da bu gün atılan sloganı haykırdı.
MHP’ li Uğur, “Geçmişte hepimiz Ermeni’ yiz diyerek sokaklarda yerlere yatan, TMMOB  (Türkiye Mühendis Mimarlar Odalar Birliği), TTB (Türk Tabipler Birliği), Baro ve diğerleri hadi şimdi de sokaklarda yerlere yatıp ‘Hepimiz Ermeni’yiz’  desenize.
Ermenistan 55 yaşın altındaki yedek askerleri orduya çağırdı. Hepimiz Ermeni’ yiz diyenler, Ermenistan sizi bekliyor. Gidişiniz olsun, dönüşünüz olmasın inşallah.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ezber ettiği ve Ülkücülerin her fırsatta tekrarladığı sözü de anımsatan Uğur;
“Bizler, Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ in ifadesi ile; ‘Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar Müslümanız’
Yine, rahmetli Elçibey’ in çık ifadesi ile; ‘Biz Azerbaycan ile İki Devlet, Tek Milletiz’ “ vurgusu yaptı.
Türkiye’de dillerden düşmez sloganı haykıran Uğur, şöyle ses verdi; “Hepimiz Azerbaycanlıyız.. Hepimiz Azerbaycan Türküyüz, Ne Mutlu türküm Diyene.”

BAŞKENT’TEN NET MESAJ, “AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ..”
Çanakkale’den, Azerbaycan’a destek mesajlarının verildiği dakikalarda, Başkent Ankara’da da hareketli dakikaların yaşandığı adres Azerbaycan Büyükelçiliği oldu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’ la yaptığı telefon görüşme sonrası,  beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte, Azerbaycan Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.
Çarpıcı ifadeler ile, başkent gündemine damga vuran sözler eden Bakan Çavuşoğlu: “Söz konusu Azerbaycan olunca, işgalci Ermenistan'la bir tutuluyor” diye söze başladı ardından da dünyaya haykırdı.“Biz Türk halkı olarak kardeş Azerbaycan'ın her zaman yanındayız”
Türk Televizyonlarının son dakika gelişmesi olarak geçtiği ziyaret haberi, ekranlarda geniş yer buldu.
Azerbaycan ile Ermenistan arsında yaşanan çatışmalar ile ilgili Azerbaycan Büyükelçiliği’ni ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ nun sözleri, Türkiye’de temsilcilikleri ve ofisleri bulunan birçok yabancı haber ajansının, dünya basınındaki abonelerine servis edildi.
Bakan Çavuşoğlu,  ziyarete ilişkin bilgi verdi."Ermenistan'ın saldırganlığını konuştuk, nasıl çözülmesi gerektiği konusunda düşüncelerimizi paylaştık. Tek bir çözüm var, Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilecek.
Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü konusunda BM kararları ortada. Tüm bunlara rağmen bugüne kadar Minsk Grubu üçlüsü ve genel olarak AGİT somut bir adım atmadı.
Artık bu sorunun somut olarak çözülmesini istiyoruz. Bu sorunun barışçıl yollarla çözümü için çok çaba sarf ettik” ifadelerini kullandı.

BU MESAJ DÜNYA BASININDA;
“TÜRKİYE, AZERBAYCAN’ IR YANINDA..”
Azerbaycan Büyükelçiliği ziyaretinde; “Söz konusu Azerbaycan olunca, işgalci Ermenistan'la bir tutuluyor” diyerek söze başlayan Çavuşoğlu’ nun net ifadeleri, dünya basınına yabancı haber ajanslarınca servis edildi.
 Türkiye’nin ve Türk halkının Azerbaycan’a desteğini bir kere daha vurgulamak istediklerinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu,   “Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) başta olmak üzere tüm dünya Azerbaycan ve Ermenistan'ı eşit tutmamalı. Bugün haklı olarak Gürcistan ve Ukrayna'yı hep beraber destekliyoruz. Ancak söz konusu Azerbaycan olunca, işgalci Ermenistan'la bir tutuluyor.” dedi.

‘HERZAMAN YANINDAYIZ’ VURGUSU..
Azerbaycan Büyükelçiliği’nden, adeta dünyaya haykıran Bakan Çavuşoğlu; “Biz Türk halkı olarak kardeş Azerbaycan'ın her zaman yanındayız”  ifadesini kullandı.
Azerbaycan Büyükelçiliği olmayan yerde, Türkiye Cumhuriyeti temsilcilerinin Azerbaycan için çalışacağına vurgu da yapan Çavuşoğlu, şöyle dedi;
“Biz Türk halkı olarak kardeş Azerbaycan'ın her zaman yanındayız. Artık bu meseleyi kökünden çözmek istiyoruz. Çözelim ki Kafkasya'ya barış ve istikrar gelsin. Türk diplomasisi olarak da dünyanın her yerinde kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Özellikle Azerbaycan'ın büyükelçiliğinin olmadığı yerde temsilciliklerimiz Azerbaycan için çalışacak"

Cuma Deren