Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, yöresinde eğitim sorunu yaşatacak duruma çözüm arıyor.
Çiftçinin sorunlarına gösterdiği hassasiyeti ile tanınan Pehlivan’ ın, geleceğin güvencesi gençler için Bayramiç’ ten atığı çığlık, Çanakkale’den duyuldu.

“BAĞ KURALIM, BAĞLANALIM..!
Başkan Pehlivan’ ın, ‘Bağ kuralım..’ çıkışı, temsil ettiği sektörün mensuplarında önce;
“Başkan Üzüm bağı mı istiyor?” sorusunu akla getirse de,  Sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısında geçen ifadeleri okuyanlar, yardım çağrısının Uzaktan eğitimi kapsadığını anladı. Destek mesajları atıp, Başkan Pehlivan’ ın haklı talebini tekrarladı.
 Bayramiç çiftçileri; “ Çocuklarımız okuma arzusu ile dolu. Köyde internet yok çocuklar derse giremiyor. Telekom yatırım yapamıyor Vodafone ve ya Türkcell’ de aynı.” vurgusu yaptı.

-------------------------------------
SEKTÖREL SORUNLARI ASKIYA ALDI,  BAYRAMİÇ’TEN HAYKIRDI;
“ÇİFTÇİ ÇOCUĞU OKUSUN.
BAĞ KURALIM Kİ , BAĞLANALIM..!”
----------------------------------

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim dönemine geçen Türkiye’de, İnternet bağının önemine Oksijen deposu Kazdağları eteklerinden, Bayramiç’ ten dikkat çekildi.
 İlçenin Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, soyadının hakkını verdi, Kıspet’ e vurdu, çitçi sorunlarını, çiftçi çocuklar için askıya aldı.
Çocukların uzaktan eğitim alabilmeleri için gereken internet çağrısı yaptı.
 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Başta,  AK Parti Kurmayı, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nı, paylaşımına etiketleyen Pehlivan;
“Sayın bakanım, Çanakkale Bayramiç Karaköy köyünde, internet alt yapısı olmadığı için operatörlerin bu sorunu çözmesi gerekiyor.
Sizden arzum, bu konuyu çözmeniz. Öğrenciler derslerine giremiyor. Lütfen destek olun..” çağrısı yaptı.
Çiftçi çocuklarının okuması için uğraş veren Ziraat Odası başkanı Pehlivan; “Çiftçilerimizin sorunlarına çözüm arayışını şu an için askıya aldık. Geleceğimizin güvencesi gençlerimiz daha da önemli Uzaktan eğitim için gerekli internet bir köyümüzde yok.  Bir köy deyip geçmemek gerek. Karaköy köyümüzün sorununun çözümü, şu an ki önceliğimiz.” Şeklinde sözlerle, çağrısının nedenini özetledi.

“BAĞ KURALIM, BAĞLANALIM..!
Başkan Pehlivan’ ın, ‘Bağ kuralım..’ çıkışı, temsil ettiği sektörün mensuplarında önce şaşkınlık yaşattı.
“Başkan Üzüm bağı mı istiyor?” sorusunu akla getiren bu çağrının, çiftçi çocukları için yapıldığını anlayan çiftçiler, destek mesajları atıp, Başkan Pehlivan’ ın haklı talebini tekrarladı.
 Bayramiç çiftçileri; “Çocuklarımız okuma arzusu ile dolu. Köyde internet yok çocuklar derse giremiyor. Telekom yatırım yapamıyor Vodafone ve ya Türkcell’ de aynı” vurgusu yaptı.
Karaköy muhtarlı ise, Çanakkale basınından deste istedi. Direk dikerek çözebilecek bu konuda Çanakkale basınının, sorunu gündeme taşıması isteği üzerine, Gazeteniz VİTAMİN, Bayramiç’ ten atılan çığlığı an itibari ile işitti.

Cuma Deren