Koronavirüs salgını nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden verilecek canlı yayınlarla derslerini takip etmekte sorun yaşayan öğrenciler için harekete geçen Çanakkale Turgut Reis Ortaokulu Yönetimi EBA sınıfı oluşturarak imkanı olmayan öğrencilere destek sağlandı.

 Çin’in Vuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan ölümcül Koronavirüsün etkisi her geçen gün artarak devam ediyor.  Virüsün yayılmasını engellemek ve salgını önlemek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı da Uzaktan Eğitim Modeline geçti.  Bu kapsamda eğitimler internet üzerinden ulaşılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden veriliyor. Ancak, Online eğitimlerde dersleri takip etmekte zorlanan ya da imkanı olmayan öğrenciler için  EBA Sınıfları oluşturuldu. Geçtiğimiz gün imkanı olmayan öğrenciler için   Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, hem merkezde hem de Biga İlçesindeki Gençlik Merkezlerinde EBA sınıflarını oluşturmuştu.  Dersleri takip etmekte zorlanan öğrencilere yardım etmek amacı ile bir destek de Turgut Reis Ortaokulundan geldi.

Koronavirüs  nedeniyle öğrencilerin evlerinden uzaktan eğitime katılarak, EBA üzerinden dersleri takip edecekler. Dersleri takip etmekte zorlanan, internete ve bilgisayara erişimde sıkıntı yaşayan öğrenciler için  Turgut Reis Ortaokulunda    EBA destek noktası  oluşturuldu.   Öğrencilere dijital eğitim araçları ve geniş bant internet erişimi sunana noktada öğrenciler, canlı yayınlanan dersleri ve diğer platformlardan sorunsuz olarak yararlanıyor.
 
İsmail Şen