Saymakla bitmez STK’ları tek tek ziyaret eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, şöyle dedirtti;
“Dertlerle Dertlendi, Çözüm İçin Uğraş Verdi”
Dış politikadan, Ege’deki gerginliğe, İç Politika’dan, Ülge gündemine, nokta atışlarını zaman zaman twtter üzerinden yapan AK vekil Turan, seçim bölgesinde yaptığı konuşmalarında Ana muhalefeti hedef alıp, sesini yükseltti.

‘TURİZMDE MARKAYIZ…’
Sektör buluşmalarında, Dünya kenti, Turizm cenneti, Tarih ve Kültür Kenti Çanakkale için çarpıcı ifadeler kullanan Turan;
“ Çanakkale’miz sahip olduğu eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, dalış turizmi, müzeleri gibi değerleriyle dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri.
Yeşil, mavi ve huzur bir arada. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesiyle hayat bulan birçok proje ile turizmde büyük bir ivme yakaladık.
Troas Yolu, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projeler bizleri heyecanlandırıyor.” Dedi.

---------------------------------------
ADIM ATMADIK YER, SELAM VERMEDİK YÜREK BIRAKMADI..
Pandemi nedeniyle, sosyal mesafe kurallarına uyan, Türk usulü tokalaşmadan uzak duran Turan,
“Sağlık için, Maske , Mesafe, Hijyen..” mesajını da tekrarladı.
---------------------------------------

Çanakkale’ de kelimenin tam anlamıyla Turan fırtınası esti. Adım atmadık adres, selam vermedik  yürek bırakmayan AK Parti Kurmayı Av Bülent Turan, sektör ziyaretlerinde el sıkışmayıp, Korona tedbirlerini bir bir yerine getirdi. Kalpten kalbe merhaba anlamını taşıyan, sağ elini kalp hizasına götürüp, baş selamı yöntemini uyguladı.
Pandemi süreci boyunca, seçim bölgesinde gözlerin aradığı AK Parti Kurmayı, yeni normallerin uygulandığı yaz tatili boyunca hemen her gün hemşehrileriyle buluştu.
Saymakla bitmez sayıdaki STK lara ziyaretler düzenleyen, dertlerle dertlenip, çözüm bulma noktasında uğraş verdiği gözlenen Milletvekili Turan,  Sektör buluşmaları kapsamında ilk ziyaretini Soğuk hava deposu firmaları temsilcileriyle yaptı.  Bu ziyaret,  yaz sıcağında, serinlik yaşattı.

Şehrin marka değeri ürünlerinin, tarladan sofralara uzayacağı zincirin bir parçası, soğuk hava depolarının üretici için anlamına vurgu yapan Turan;
“Soğuk hava depolar, bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Üretilen ürünlerin kalitesini bozmadan uzun süre muhafaza edebilmek, yılın 12 ayında pazara ve tüketicilere ürün sunabilmek için soğuk hava depoları büyük bir işlevi yerine getiriyor. Bölgemizdeki özellikle şeftali, nektarin, Bayramiç Beyazı olmak üzere elma, ayva, armut, cennet hurması, erik gibi yaş meyve ürünlerinin depolanması, paketlenmesi, ihracata hazırlanması ve alım satım işlemleri buralarda yapılıyor. 1915 Çanakkale Köprümüzün ve Gıda OSB’nin tamamlanmasıyla soğuk hava depoları çok daha önemli hale gelecek, üreticimizin ve çiftçimizin eli rahatlayacak, ürünlerin başka şehirlere satışı kolaylaşacak. Soğuk Hava deposu açığımızı kapatabilmek için girişimcilerimize, üreticilerimize önemli sorumluluk düşüyor. TKDK'nın IPARD 1 ve IPARD 2 kapsamında soğuk hava deposu firmalarına yaptığı hibe desteği yaklaşık 9 milyon lira. Bu alanda gerekli şartları sağlayanlara devletimiz destek olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Soğuk hava deposu firmalarının tek bir çatı altında dernek kurmalarının gündeme alındığı toplantıda sektörel talepleri dinleyen Turan, çözüm uğraş vereceklerini söyledi.

EŞSİZ VE EMSALSİZ, TURİZM CENNETİYİZ..
AK vekil Turan’ ın,sektörel ziyaretlerinin ir başka durağında verdiği mesajları, hayli çarpıcı ifadelerle geldi. 
AK Parti kurmayı Turan; “Çanakkale’mizde turizm sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya geldik.
Çanakkale’miz sahip olduğu eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, dalış turizmi, müzeleri gibi değerleriyle dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri. Yeşil, mavi ve huzur bir arada. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesiyle hayat bulan birçok proje ile turizmde büyük bir ivme yakaladık. Troas Yolu, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projeler bizleri heyecanlandırıyor.” dedi.

Çanakkale’ nin ve bölgenin kaderinin turizm oludğunu savunan Turan; “Turizmin gelişmesi; şehir ve bölge ekonomisinin büyümesi, ekonomide çarkların dönmesi, yatırım ve istihdam demek. Çanakkale’mizin yüksek turizm potansiyelini ortaya çıkarmak hepimizin ortak sorumluluğu. Pandemi sürecinde turizm sektörüne yönelik önemli desteklerimiz oldu. Hedefimiz, ülke ve Çanakkale turizmini daha iyi noktalara getirmek.” diye konuştu.
Turizmcilerin sektörel taleplerini değerlendirdiği toplantı düzenleyen Turan, Çözüm için uğraş sözünü tekrarladı.
Çanakkale Valimsi İlhami Aktaş, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Çanakkale Körfez Yöresel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ve Çanakkaleli Turizm İşletmecileri bu buluşmada yerini aldı.

ARI VR İSE, YAŞAM VAR..
Arı üreticilerini sektörel ziyaretleri kapsamına alan Turan, kamuoyunda bildik bir sözden hareketle, Dünya’da yaşamın sürmesi için gerekli canlının arı olduğu görüşünü savunan isimlerden oldu.
“Arıburnu” markasıyla alanında önemli mesafe kateden Arı Yetiştiricileri Birliği ile bir araya gelen AK Parti Kurmayı Av. Bülent Turan; “Çanakkale; zengin bitki örtüsüyle arıcılığa son derece elverişli bir şehir, önemli bir arıcılık potansiyeline sahip. Her geçen gün arıcılıkta ve bal üretiminde üstüne katarak yol alıyor.
Çanakkale’de arıcılığı geliştirmek ve bu konuda bir marka olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha önce desteklerimizle Türkiye’de ilk defa arıcılık projesini şehrimizde uyguladık. Bu proje ile 400 arıcımıza içinde arısı ile birlikte 5 bin 750 adet kovan dağıttık. Amacımız Çanakkale'mizde üretilen balın kalitesini daha da yükseltip pazarlamasının en iyi şekilde yapılmasını sağlamak.” ifadelerini kullandı.

DESTANLAR VE ŞEHİTLER DİYARI…
COĞRAFYASINDA, DÜNYANIN EN KANLI SAVAŞLARININ GEÇTİĞİ, Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı adreste; “ Destanlar ve şehitler diyarı Çanakkale’mizin Merkezindeydik.” diyerek, Şehitler coğrafyasında da incelemelerde bulunan Turan, ihya çalışmaları süren gerçek şehitlikler hakkında  bilgi aldı.

BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM..
Her fırsatta, kendisinin esnaf çocuğu olduğunun altını çizerek, esnaf ve sanatkarınönemine işaret eden AK Parti Milletvekili Av. Turan,  Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ve birliği oluşturan tüm Meslek Oda Başkanları ile de bir buluşma gerçekleştirdi.
Esnafların taleplerini ve beklentilerini değerlendiren Turan, “ Tüm dünyanın mücadele ettiği pandemiden dolayı yaşanan süreç ile birlikte ekonomik ve sosyal desteklerimizi konuştuk.
Ardından şehrimizin üretimine, istihdamına ve sanayisinin gelişmesine katkı sağlayan iş insanlarımız ile ekonomiye ve sektörlere ilişkin verimli bir toplantı yaptık.
Ahilik geleneğine sahip esnaflarımız, sanatkarlarımız ve iş insanlarımız; şehrimiz ve ekonomimiz için çok önemlidir. Üreticimiz, sanayicimiz ve esnafımız ekonomimizin lokomotifidir. Çanakkale’mize hizmet eden, istihdam sahası açan her türlü işletme, iş yeri bizleri memnun etmektedir. Bu yüzden esnaflarımız ve üreticilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Bu bilinçle esnafımızı kalkındırmak için desteklerimize devam edeceğiz.” diyerek, ziyareti değerlendirdi.

SANAYİİDE ÖNCÜ KUVVET…
Çanakkale sanayisinin öncü kuvveti, verimli tarım alanları ve milattan önce 2 binli yıllara dayanan kadim tarihiyle önemli bir merkez konumunda olan Biga’da, ilçenin en yaşlı yaşayanı 1917 doğumlu Adile Teyzeden aldığı hayır duasıyla ilçe ziyaretlerine başlayan Turan, Bigaspor Başkanı Serdar Özkan ve Yönetimi, Belediye Başkanları; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici ve Bigalılar ile buluştu.
İlçenin dinamiklerinden Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz ile Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yöneticileri Mehmet Can, Fahri Kuru ve Mehmet Şefik’in katılımı ile bölgede devam eden yatırımlar, yapılması planlanan ve öngörülen projeler ile esnaf, tacir ve sanayicilerin talep ve beklentilerine yönelik toplantı düzenledi.

BABA OCAĞI, LAPSEKİ…!
Ak Parti  kurmayıTuran’ ın, baba ocağı Lapseki’ deki temasları, Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyareti ile renklendi.
Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Erkan, Yönetimi ve esnaflar ile bir sanaatkar çocuğu olarak biraya geldiğini anımsatan Turan, “Babam demirci, ben de çırağıydım” şeklide sözlerle, yüzleri gülümsetti.
 Mevcut sanayi sitelerinin fiziki olarak yetersiz kaldığını belirten esnaflar,  yeni bir sanayi sitesi alanı taleplerini Turan’a iletti.
AK Parti kurmayı Turan, esnaflara hitaben; “Lapseki, doğup büyüdüğümüz yer. Çanakkale’mizin büyüyen, gelişen adeta parlayan yıldızı. İlçemiz, devam eden projelerin tamamlanmasıyla ve planlanan çalışmaların hayata geçirilmesiyle değerine değer katacak.

Lapseki’miz, “Kuş uçmaz kervan geçmez” bir yer değil. Kuş da uçuyor, yol da geçiyor, mega bir köprüye de kavuşuyor.
Sadece 2019 yılında ilçemizde 16 km asfalt çalışması, 27 bin m2 ye yakın parke taşı döşemesi yapıldı. Her iki projenin toplam maliyeti 2,5 milyon TL den fazla. Lapseki-Suluca-Kemiklialan arasında yer alan 8 km’lik sahil yolu projesi tamamlandığında şehrimiz ve ilçemiz yeni bir turizm rotasına kavuşacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılmaya başlanmasıyla, kısa zamanda büyük değişim ve dönüşüm yaşayan ilçemiz, köprünün tamamlanmasıyla bambaşka bir kimliğe bürünecek.” diye konuştu.
Çanakkale' nin tarım, turizm ve tarih olduğu kadar, aynı zamanda bir sanayi şehri olduğuna vurgu yapan Milletvekili Av. Bülent Turan;
“ Sanayimizi kalkındıracak, üreticilerimizi daha uygun fiziki şartlara kavuşturacak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İlçelerimizin öne çıkan diğer özelliklerinin yanında sanayisinin de gelişmesi arzumuzdur. Bundan hareketle, Çanakkale'deki mevcut OSB'yi büyütüyoruz. En kısa zamanda Eceabat Sanayi Sitesi'nin ve Ezine Sanayi Sitesi'nin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Lapseki'mizi de büyütmek, sanayisini güçlendirmek istiyoruz. Bu yatırımlardan ve projelerden tüm esnaflarımız, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz istifade edecek.” dedi.

Çanakkale’de sektör ziyaretleri kapsamında, onlarca temasta bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,
“ÜLKEMİZİ DAHA BÜYÜK HEDEFLERLE BULUŞTURMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR” mesajını tekrarladı.
Türkiye’nin önlenemez tarihi bir yükseliş trendine girdiğini belirten Turan, “Ülkemizi daha büyük hedeflerle buluşturmak boynumuzun borcudur. Bugün özellikle Akdeniz’de ortaya koyulan duruş, bu anlayışın ve kararlılığın bir neticesidir.
Salgın sonrası kurulacak yeni dünya düzeninde güçlü bir şekilde yerimizi alacağız. Bunun için yeterli birikimimiz de potansiyelimiz de mevcut. En büyük gücümüz ise 83 milyon milletimiz ve güçlü liderlik. Dünyada ve bölgede dengeleri değiştirecek bir vizyonumuz var.” dedi.
 
“DOĞU AKDENİZ’DE ATTIĞIMIZ ADIMLAR ÖNÜMÜZDEKİ YÜZYILIMIZI ŞEKİLLENDİRECEK”
“Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin Varlığını Sorgulamak Akla Aykırı”
Doğu Akdeniz’deki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Turan ;“Türkiye, Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuka uygun hareket ediyor. Akdeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin Doğu Akdeniz’de cirit atmalarına seyirci kalınırken Akdeniz’e kıyısı olan Türkiye’nin varlığını sorgulamak akla aykırı. Doğu Akdeniz’de attığımız adımlar önümüzdeki yüzyılımızı şekillendirecek kadar önemli adımlar. Ülkemizin BM'ye bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları içinde sismik araştırma faaliyeti yapan Oruç Reis, adeta 83 milyonun hakkının simgesidir. Yunanistan, Fransa gibi ülkeler yaygara yapınca fırtınalar kopmuyor. Egemenlik haklarımızdan, Mavi Vatan’dan vazgeçmeyeceğiz. Haklarımıza saygı duyanlara diyalog ve müzakere yolu açık. Doğu Akdeniz, siyaset üstü milli bir meseledir. Biz içeride her türlü kavgamızı yaparız; ancak muhalefetin bu konuya bu bilinçle yaklaşması gerekir.”

Cuma Deren-Şerife Erdem