Çin’in Wuhan Kentinden Başlayarak dünyaya yayılan Koronavirüsü gölgesinde gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim dönem için Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve okullarda alınması gereken tedbirler başta olmak üzere bir çok konunun yer aldığı Odak Analiz 5 Covid-19 Salgınının Gölgesinde Eğitim Riskler ve Öneriler Raporu Eğitim-Bir Sen Başkanı Resul Can Tarafından Vali İşlhami Aktaş’a sunuldu.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tüm dünyaya yayılarak pandemiye dönüşmesinin ardından mart ayının ikinci haftasından itibaren hemen hemen tüm dünyada okullar kapatılmış ve uzaktan/online öğretim ile eğitimler sürdürülmüştür. Uzakta nonline eğitimler, ülkelerin teknolojik kapasitelerine, öğretmenlerin teknolojiyi kullanma becerilerine, öğrencilerin dijital teknolojilere ve internet bağlantısına sahip olma durumlarına göre, eş zamanlı ve eş zamanlı olmayan yöntemlerle; radyo, televizyon, sosyal medya araçları, dijital platformlar ve uygulamalar ile sürdürülmüştü. Birçok ülkede uzaktan online eğitimlerin daha verimli yürütülebilmesi için, çocuklara bilgisayar ve tablet dağıtımı, internetten ücret almama ya da ek internet paketi sunumu, bant genişliğini artırma, ailelere çocukların eğitim konusunda yardımcı olmak için destekler verme, sivil toplumun ve özel kuruluşların çocuk ve ailelere eğitim desteği sağlaması gibi imkanlar sunulmuştur. Ülkemizde de eğitimlerin aksatılmaması için Eğitim Bir- Sen Genel Merkezi tarafından, eğitimdeki  sorunların ve çözümlerin yer aldığı bir Odak Analiz 5 Covid-19 Salgınının Gölgesinde Eğitim Riskler ve Öneriler Raporu hazırlandı.  Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ı ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resulcan, hazırlanan bu raporu sundu.
 
 Vali İlhami Aktaş ilk Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can, Başkan Yardımcıları Mücahit Yıldız ve Gökhan Ören’i makamında kabul etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can ve Başkan Yardımcıları ile bir süre görüşerek sohbet etti. Sohbette Çanakkale’deki eğitim çalışmaları yaşanan gelişmeler ve Koronavirüs gölgesinde açılacak okulların durumu ile ilgili konular konuşuldu.  Ziyarette, Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can, Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan Covid-19 salgını gölgesinde eğitim, riskler ve öneriler raporunu Vali İlhami Aktaş’a takdim ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can “Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş'ı ziyaret edip gündemden konuştuk. Genel Merkezimizin hazırladığı Odak Analiz 5 Covid-19 Salgınının Gölgesinde Eğitim Riskler ve Öneriler Raporumuz ile Eğitime Bakış dergimizin son sayısını takdim ettik. Misafirperverliğinden dolayı kendisine teşkilatımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
İsmail Şen