Prof. Dr. Şener, yeni akademik yılda ÇOMÜ’ lü olacak gençlere seslendi. Kaleme alınan etkili önlemler arasında en dikkat çekeni; “Bu çağrı hepimize” dedirtti.  

“MESAFELİ OL,  SAĞLIKLI KAL..!”
ÇOMÜ Senatosu, yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak 6 maddelik karara imza attığı saatlerde,
ÇOMÜ’ lü Tıp Adamı Koronova savaşçısı Prof. Dr. Şener’ de 6 maddelik, ‘sağlıklı kal’ formülünü yazdı.
SAĞLIK İÇİN 6 KURAL,
EĞİTİM İÇİN 6 KARAR…
Pandemi ile mücadelenin önemli merkezi ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kurmaylarından Prof. Dr. Şener, Korona virüse karşı alınacak önlemleri hemen her gün olduğu gibi, dün yine tekrarladı.
Prof. Dr. Şener bu kez, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’ nin yeni kayıt yaptıran öğrencilerine seslendi. Gençleri, sağlıklı kalabilmeleri için 6 Altın Kural a uymaya çağırdı.
En çarpıcı çağrısı, sadece öğrencilere değil, hepimize geldi;
“ Açık alanda bile olsa 10 kişiden fazla kalabalıklaşmamaya özen gösteriniz…”
Bu saatlerde, ÇOMÜ Senatosu hem yeni hem eski öğrencilerini ilgilendiren 6 maddelik karara imza attı.
Kararın ilk maddesi; “Karar 1: Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı derslerinin 05 Ekim 2020 tarihinde ‘Karma Eğitim Modeli’ ile başlamasına..” diyordu..
-----------------------------------
BU KURALLAR HEPİMİZE,
‘HEM ÖĞRENCİ, HEM BİZLER…!
-----------------------------------
ÇOMÜ Senatosu, yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak 6 maddelik karara imza attı.  ÇOMÜ’ lü Tıp Adamı Koronova savaşçısı Prof. Dr. Şener ise,  6 maddelik, ‘sağlıklı kal’ formülünü yazdı.
Senato kararı ve Korona Savaşçısı Şener’ in, benzerlik gösteren 6 karar ve 6 uyarısına, kamuoyundan gülümseten yorum gecikmedi. “SAĞLIK İÇİN 6 KURAL, EĞİTİM İÇİN 6 KARAR…”
Pandemiye karşı verilen savaşın komutanlarından Prof. Dr. Şener’ in genç ÇOMLÜ’ lüye sözleri, “Bu çağrı hepimize “ dedirten türden geldi.
İşte o çağrı; “ Açık alanda bile olsa 10 kişiden fazla kalabalıklaşmamaya özen gösteriniz…”
‘Her şeyin başı sağlık’ vurgusu ile gençlere çağrıda bulunan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener, Üniversiteli olacak ÇOMÜ ailesinin yeni üyelerine, ölümcül virüs Covit-19’ a karşı alınacak tedbirleri başlık açıp özetledi.
Pandemili günlerde, ölümcül virüse karşı verilen savaşın komutanlarından, ÇOMÜ’ lü Prof. Dr. Alper Şener, sosyal medya hesabından bu kez, yeni kayıt yaptırıp, resmen ÇOMÜ’ lü olan öğrenciler için sesini yükseltti.
Kamuoyunu Corona virüse karşı alınacak önlemleri hemen her gün tekrarlayıp, vatandaşları  bu konuda bilinçlendirmek amacıyla, sosyal medya hesabından aylardır ‘COVİD 19 GÜNLÜKLERİ’ başlığı ile yayımlayan ÇOMÜ’ lü profesör Şener, dün çok çarpıcı bir çıkışı, genç ÇOMÜ’ lülere hitaben yaptı.
“...Üniversitemiz açılıyor, Öğrencilerimize Mesajlar…”  diyerek gençlere seslenen Prof. Dr. Şener, öğrencinin hem kendi, hem de toplum sağlığı için öncelikle yapması gerekenleri 6 maddede özetledi.
6 ALTIN KURAL İLE, SAĞLIKLI KAL…
“1. Toplu taşımada, derslik, kantin, yemekhane, asansör gibi alanlarda mutlaka maskenizi takınız...hatta yürüme mesafesi ise, toplu taşımayı kullanmayınız...
2.Yüz yüze eğitim dersleriniz ve uygulamalar dışında kampüs içinde olabildiğince kısıtlı zaman geçiriniz
3. Açık alanda bile olsa 10 kişiden fazla kalabalıklaşmamaya özen gösteriniz
4. Yurtta, sosyal tesislerde, şehir içinde eğlence mekanlarının da kapalı alan olduğunu aklınızdan çıkarmayınız...olabildiğince bu alanlarda vakit geçirmeyiniz veya ??
5. Maske- mesafe- el  hijyeni kurallarının hiç aklınızdan çıkarmayınız.
6. Ateş, öksürük, nefes darlığı, tat/ koku almada değişim, ishal, burun akıntısı/tıkanıklık gibi şikayetleriniz olur ise en yakın sağlık tesisine başvurunuz...” ifadeleri ile  6 kurala riayet edilmesini isteyen Prof. Dr. Şener; “HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK...” diye de ekledi.
6 MADDELİK UYARI  SAĞLIK,  6 KARAR EĞİTİM İÇİN..
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, yeni eğitim öğretim yılı için, sağlığı ön planda tutan  6 dikkat çeken karar aldı. İşte o kararın madde madde hali;
“Karar 1: Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı derslerinin 05 Ekim 2020 tarihinde “Karma Eğitim Modeli” ile başlamasına,
Karar 2: 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında uygulanacak Karma Eğitim Modelinde, bazı derslerin sadece uzaktan eğitimle verilebilmesine, bazı derslerin tamamen yüz yüze yapılabilmesine ve bazı derslerin ise hem uzaktan eğitimle hem de yüz yüze (% 40’nın uzaktan eğitimle ile birlikte %60’nın yüz yüze) yapılabilmesine,
Karar 3: 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Karma Eğitim içerisinde uygulanacak yüz yüze eğitimin kalabalık sınıfların şubelere bölünmesi ve sınıfların farklı günlerde eğitim alması (Örneğin: 1 ve 3. Sınıflar Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri, 2 ve 4. Sınıflar Salı-Perşembe-Cumartesi günleri) şeklinde seyreltilmiş olarak uygulanmasına, bu konuda yapılacak düzenlemeler için akademik birimlerin yetkili kılınmasına,
Karar 4: Tamamen uzaktan eğitime geçme durumunun ortaya çıkabilecek olması ihtimali doğrultusunda, ilk 4 haftanın ders materyallerinin (ders notları, ppt sunumlar vb.) 5 Ekim 2020 tarihine kadar ÜBYS sistemine yüklenmesine,
Karar 5: Uzaktan online yapılacak derslerde, her bir ders saatinin 20 dk. olacak şekilde düzenlenmesine,
Karar 6: Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında devam şartının uzaktan öğretim derslerinde aranmamasına, yüz yüze derslerin, teorik olanları için %70 ve uygulama derslerinde ise % 80 olan devam zorunluluğunun 14 hafta üzerinden olan kadarının yüz yüze yapılan derslerde uygulanmasına.”
Şerife Erdem