Çanakkale’de yatırım yapma amacında bulunan yatırımcılar Ticaret Borsasına ziyaret gerçekleştirdiler.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Uzmanı Zahid Tuncel, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran ve Yatırımcı Firma yetkilileri Mustafa Kaplan ve Turgay Okalin, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Yönetim Kurulu Üyesi Melih Gündoğdu ile Ticaret Borsası’nda bir araya geldi.

Ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan Borsa Başkanı Kaya Üzen; “Cumhurbaşkanına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımın her aşamasında destek verme görevini üstlenmiş olan TC. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Uzmanımız ve Değerli Yatırımcılarımız ile bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduk. Çanakkale’miz tarihiyle olduğu kadar bereketli topraklarıyla da özel bir kent. Bizlerin de gayreti istihdam sağlayacak ve ihracata yönelik olarak üretim yapacak olan yatırımcıların ilimize kazandırılmasının sağlanması. Çanakkale’mize son dönem gerçekleşen 1915 Çanakkale Köprüsü, Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale Teknopark gibi mega projeler sonrasında, ilimiz büyük ölçekli yatırımcıların gözdesi oldu. Çanakkale’ye olan ilgi bir hayli yüksek. Bizlerde Çanakkale Ticaret Borsası olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlimize yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılara tarım ve tarıma dayalı sanayi konularında her zaman destek olduk ve destek olmaya da devam edeceğiz. Bugün de ziyaretçilerimize Çanakkale’deki tarımsal ürünlerin varlığı, tarıma yatırım yapmak için nedenler, tarımsal yatırım için uygun sektör ve alanlar ile ilgili bir brifing gerçekleştirdik. Yatırım fırsatlarını sunduk. Son derece verimli bir görüşme oldu” dedi.

Ziyaret Sonrasında yatırımcılar Borsa Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Canlı hayvan sektör temsilcisi Melih Gündoğan’nun mihmandarlığında Ezine, Ayvacık ve Bayramiç bölgelerinde hayvancılık işletmelerine ziyaret gerçekleştirdiler.
 


Kaynak: Haber Merkezi