Yaşlı Dostu uygulamaların tanıtıldığı projeye Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden  temsilcileri de yer aldı.

İyi uygulama örneklerinin yerinde görülmesi ile hedeflenen Çanakkale’deki yerel yönetimlerde Aktif Yaş Alma ve Yaşlı Dostu Kent farkındalığı oluşturmak ve il genelinde Yaşlı Dostu uygulamaların sayısını arttırmak amacı ile  Çanakkale Valiliği  Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde yürütülen ‘Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar (AGES)Erasmus+ projesi kapsamında ikinci Kısa Süreli Eğitim Öğretim İspanya’da gerçekleştirildi.
5-8 Temmuz tarihleri arasında İspanya’nın Gijon şehrinde  Magenta Eğitim ve Danışmanlık ile ortaklaşa yapılan ve Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden katılımcıların da içinde bulunduğu grupla gerçekleştirilen çalışmada ‘Asturias'ı Güvenli, Saygılı ve Hala Aktif Bir Yaşam Merkezi Olarak Tanımak Gijon – İspanya’ teması işlenmiştir.  Bu kapsamda ilk olarak Aviles kentinde yürütülen ve amacı 15-18 yaş arası genç gönüllülerin yeni teknolojileri kullanmada zorluk çeken yaşlılara temel bilgisayar, teknoloji ve iletişim becerilerini öğrettikleri “Gençlerle Bağlantı” projesi yerinde izleme fırsatı elde edilmiştir. Etkinlikler kapsamında bir diğer durak olan ve Fasad Vakfı tarafından yönetilen, engelli ve yaşlılar için gündüzlü bakım merkezi, diğer bir deyişle “Engelli ve Yaşlı Kreşi”, ziyaret edilmiştir. Etkinliğin son durağında ise amacı yalnız yaşayan Alzheimer hastalarının evlerine yerleştirilen algılayıcılarla hareketlerini takip etmek ve ihtiyaç anında acil müdahalede bulunmak olan Oviedo'daki Kızılhaç Tele Bakım Merkezi ziyaret edilerek hem eğitim alan katılımcılar bir de projeleri yerinde inceledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi