Eceabat Kaymakamlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihi ve doğal dokusunu değerlendirerek, bölgede yeni bir turizm alanı kazandırabilmek ve ilçenin kültürel mirasının hem gelecek nesillere aktarılması, hem de yerel halk için sosyo-ekonomik katkıya dönüştürülebilmesi amacı ile oluşturulan ‘Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası’ projesi  çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında ziyaretçilerin yeni gözde mekanı olması beklenen seyir terasından Çanakkale Boğazı Manzarasına doyum olmayacak.

Her alanda Çanakkale’ye yapılan yatırımlar bir bir tamamlanıyor. Çanakkale’yi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için farklı aktivite ve gezi alanları oluşturmak için yapılan çalışmalar kapsamında Eceabat Kaymakamlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde bir başka proje hayata geçiriliyor. Tarihten bu yana bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale Boğazının ihtişamını kuş bakışı görmek isteyenler için yapılan çalışmalar neticesinde oluşturulan Tarihi Seyrediyorum: Kilitbahir Seyir Terası’ projesi yavaş yavaş yükseliyor.  Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin Çanakkale Boğazını seyretmesi için oluşturulan seyir terasın Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da destekleniyor.

Eceabat Kaymakamlığı ve Tarihî Alan Başkanlığı işbirliğiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihî ve doğal dokusunu değerlendirerek Eceabat ilçesine  yeni bir turizm ürünü kazandırabilmek ve ilçenin  kültürel mirasının hem gelecek nesillere aktarılması,  hem de yerel halk için sosyo-ekonomik katkıya dönüştürülebilmesi amacı ile tasarlanan Seyir Terası çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları incelemek ve bilgi almak amacı ile bir ziyaret gerçekleştiren Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, yapılan çalışmlar hakkında bilgiler aldı.   Kilitbahir köyümünde tarihî öneme sahip tek bonetli tabya ile bir telgrafhanenin bulunduğu ve 120 m yükseklikte boğaza hakim bir manzaraya sahip olan Goncasuyu mevkiinde oluşturulan Seyir Terasında ziyaretçiler, oluşturulacak kafeterya ve seyir terasında muhteşem Çanakkale ve Boğaz manzarasını izlemenin yanı sıra, Çanakkale Deniz Savaşlarının yaşandığı tüm alanları hakim bir noktadan görebilecektir.
 
Cuma Deren