TÜRSAB Bölge Başkanlı Ahmet Çelik ile Çanakkale Turistik Otelcileri Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu ile bir araya gelerek korornavirüs dönemine ilişkin istişarelerde bulunarak, sektörün taleplerini iletti.
 
Aydeğer ve Çelik yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı; “AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn Julide İskenderoğlu ile covid 19 sonrası bölge turizminin geliştirilmesi ve süreç içerisinde turizm sektörünün olumsuz etkilerini azaltıcı çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunduk. TÜRSAB Bölge Başkanlığı ve ÇATOD Çanakkale Turistik Otelcileri Derneği Başkanlığı olarak aşağıdaki konularda taleplerimizi ilettik.
1- Turizm taşımacılığında (Turlarda) %50 koltuk kapasitesinin yeniden düzenlenmesi, bu konuda özellikle turlarımızda aileleri için sezon başlamadan konunun çözülebilmesi camiamız için büyük önem arz ediyor.
2- Çanakkale ve Balıkesir havalimanlarına uygun saatlerde ve sık uçuşların başlayıp devam etmesi, Bu uçuşların diğer Anadolu şehirlerine uçuşlar ile entegre edilmesi ve bölgemize daha fazla yerli turist çekebilmek ve hem turizmcilere hem de esnafımıza katkı sağlamak.
3- Çanakkale ili genelinde covid 19 sonrası beklenen iç pazar hareketinin arttırılması, Çanakkale’nin farkındalığının arttırılmasına yönelik özellikle dijital mecralarda yapılan çalışmaların desteklenmesi
4- Covid-19 sonrası iç turizm hareketini artıracak fenomen ünlü kişilerin Çanakkale ili ilgili pozitif söylemlerinin ve mümkünse ziyaretinin arttırılması.
5- Bozcaada’ya günübirlik ziyaretlerin devam etmesi, seyahat acentalarımızın çok önemli bir gelir kaynağından mahrum kalmaması.
6- Zor bir süreçten geçen Turizm sektörü ile ilgili desteklerin devam etmesi. Sayın Vekilimize bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve destek için teşekkürü bir borç biliriz.”