Türkiye’nin Organik Adası Gökçeada’da atalık tohum fideleri üreticilere dağıtıldı. Zehirsiz üretimi başlatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile Gökçeada Belediyesi tarafından başlatılan fide dağıtımları yapıldı.

Yurt dışından getirilen fidelerin hastalıklara neden olması ve meyve ve sebzelerin istenilen tadı vermemesi üzerine hem vatandaşlar hem de çiftçiler son yıllarda yüzünü atalık tohumlara döndürdü. Çeşitli İllerde Belediyeler bünyesinde kurulan Tohum Sandıklarında toplanan tohumlar fide haline getirilerek hem üreticilere hem de talep eden vatandaşlara dağıtılıyor. Türkiye’nin tek Organik Ada ünvanına sahip  Gökçeada’da da başlatılan uygulama ile  elde edilen fideler zehirsiz üretim için Çiftçilere ve talep eden vatandaşlara dağıtıldı.
Konu ile İlgili Gökçeada Belediyesinden yapılan açıklamada “Atalık tohumdan zehirsiz üretimi Gökçeada’da başlatmak ve gelecek nesilleri sağlıklı, doğal gıdalarla buluşturmak için getirdiğimiz fidelerimizi aldığımız talepler doğrultusunda dağıttık. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın fidelerini evlerine kadar teslim ettik. Fide verdiğimiz vatandaşlarımızdan Gökçeada’da bir tohum bankası oluşturmak adına ektikleri fidelerden tohumları getirme sözü aldık” denildi.
 
Şerife Erdem