1 TON SU İÇİN VERGİLER DAHİL 60 TL’ LİK ÖDEME, VATANDAŞTAN ÖNERİ GETİRDİ;
“HİJYEN İÇİN SAYAÇLARI ÇIKARTIN,
ABONEYİ DİREK ŞEBEKEYE BAĞLAYIN..!”,

Ölümcül Virüse karşı Hijyen gerektiren şu günlerde, Çanakkaleliler akıllı sayaçlara su yüklemesinde uygulanan Çevre Temizlik Vergisi kesintisine ateş püskürdü.
Birçok hemşehrinin şu öneride hem fikir olduğu gözlendi;
“Böyle bir zamanda ki,  temiz kalınması gereken bir dönem. Bu insanlar ne yapsın?
Her zaman destek verdiğimiz ÇANAKKALE BELEDİYESİ’ ni ilk defa kınıyorum.
Belediye yetkilileri kartlı su sayaçlarını da şebekeye doğrudan bağlaması lazım. Hayat normale döndüğünde de gider yeniden takarsınız.”

ÇANAKKALELİ TEPKİLİ, ÇANAKKALELİ ORTAK TALEPTE;
“ÇIKARIN SAYAÇLARI..!”

CHP’ li Çanakkale Merkez İlçe Belediyesi’nin akıllı su sayaçlarını kontör yüklemesi sırasında uygulanan kesintiye, vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi. 
Onlarca paylaşımda kullanılan çarpıcı bir ifade tam da şöyle geldi; “Her zaman destek verdiğimiz ÇANAKKALE BELEDİYESİ’ ni  ilk defa kınıyorum..”
Dünyayı endişelendiren ölümcül virüse karşı, alınacak en önemli önlemin vazgeçilmezi, ellerin yakınmasında gerekli su için sesini yükselten Çanakkaleliler, Belediye’nin akıllı sayaçlara kontör yüklemesinde uyguladığı Çevre Temizlik Vergisi kesintisi nedeniyle,  1 ton su alabilmek için 60 TL. ödeme yapılmasına, sosyal medyadan adeta ateş püskürdü.
Duruma tepki gösterilen birçok paylaşımda geçen ifadelerde, vatandaşın ortak önerisi bir oldu.
Su sayaçlarının sökülüp,  abonelerin şebekeye direk bağlanmasını talep eden Çanakkalelilerin kullandığı ortak dil, “Hayat normale döndüğünde de gider yeniden takarsınız.” önerisini sundu.
Sosyal medya hesaplarından, akıllı sayaca 1 ton su kontörü yüklemek için 60 TL ödenmesine tepki gösteren Çanakkaleliler, yaşanılanı özetleyen ifadelerin geçtiği paylaşımları kopyala yapıştır yöntemi ile ardı ardına paylaşıp,  duruma sessiz kalmadılar.

ORTAK DİL, SAVUNULAN FİKİR; “ÇIKARIN SAYAÇLARI..!”
Birçok hemşehriniin üzerinde hem fikir oldukları gözlenen önerilerinin kaleme alındığı  mesajlardan biri şöyle idi;
“Bugün sevdiğim bir abimin başına gelen olay. Bu gün 65 yaş üstü biri için su yüklemeye Belediye veznesine gittim. 1 Ton suyu 60 tl ye yükleyebileceklerini, uzun zamandır sayaca yüklenme yapılmadığı için atık vergilerinin olduğunu söylediler. Dolayısıyla yükletemedik.
Böyle bir zamanda ki. temiz kalınması gereken bir dönem. Bu insanlar ne yapsın? Her zaman destek verdiğimiz ÇANAKKALE BELEDİYESİ’ ni ilk defa kınıyorum. Ve bu olayı her yerde anlatacağımı, şimdiden söylüyorum buradan.
Belediye yetkilileri kartlı su sayaçlarını da doğrudan şebekeye bağlaması lazım. Hayat normale döndüğün de gider yenden takarsınız.  Yaşlıları Belediye olarak düşünmek zorundasınız. Bu insanlar bedava size oy vermedi.  Bu günler için o oyu verdi. Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak görevinizi yapınız.”

Cuma Deren