Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Koronavirüsüne karşı alınan kararlar kapsamında dün gerçekleştirilecek olan Cuma Namazında camiler boş kaldı. Selalar da okunmazken bu akşam gerçekleştirilecek Miraç Kandilinde de camiler açık olmayacak.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde Koronavirüs nedeni ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan önlemleri açıklamıştı. Başkan Erbaş  tarafından yapılan açıklamaya göre Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildi. Cuma namazı yerine evde öğle namazı kılınması tavsiye edildi. Bununla birlikte camilerde ferdi olarak ibadet yapmak isteyenler için camiler açık tutulacak açıklamaları yapılmıştı. Vatandaşların ise en çok merak ettiği konu Cuma Namazının cemaatle kılınıp Kılınmayacağı olmuştu. Bu soru ise dün  cevabını buldu. Çanakkale Başta olmak üzere Tüm camilerde ne sela okundu  ne de cum namazı kılındı.
Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsün, Türkiye'de de görülmeye başlamasının ardından Sağlık Bakanlığının yanı sıra Tüm bakanlıklar tarafından alınan önlemler artırıldı. Bu kapsamda koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma ve vakit namazının camilerde ve mescitlerde cemaatle kılınmasına ara verildi. Çanakkale'de ise, alınan karardan haberi olmayan bazı vatandaşlar camilere giderek abdestlerini alıp cuma namazını kılmak için beklemeye başladı. Ancak cami kapılarının kapalı olduğunu gören vatandaşlar, öğle ezanının okunmasının ardından bir süre avluda bekledikten sonra kapıların açılmadığını görünce camiden ayrıldı. Öte yandan alınan karar doğrultusunda herhangi bir kargaşa yaşanmaması için polis ekipleri cami önlerinde güvenlik önlemi aldı.

Miraç Kandilinde de Camiler Boş Kalacak
Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in , Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya yükselmesi ve 5 vakit namazın farz kılındığı Miraç Kandili ülkemizde her yıl dualar ile idrak ediliyor. Ancak bu yıl Koronasvirüsü nedeni ile Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler nedeni ile Miraç gecesi cemaatle gerçekleştirilmeyecek.
 
Cuma Deren