Bir Devrin Battığı, 7 Düvel’ in Yenildiği Topraklarda;
Yazılan Eşsiz Destan Değil, Siyasette Tepki Gören Sözler Gündem Odu.
 
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yılını Kutlamaya Günler Kala, Destanın Mimarı ‘Çanakkale Ruhu’ Politik Atışmaların Gölgesinde Kaldı.
 
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin Mart Meclisinde edilen ve tepki bulan sözler, Türkiye’nin Önsözünün yazıldığı Şehitler Coğrafyasında, çarpıcı bir ifadeyle yorumlandı;

“ÖNSÖZÜ UNUTTUK, ŞOK SÖZLERE DALDIK…!”
CHP’ li Başkan Gökhan’ ın, açıklamaları nedeniyle İktidar kanadından tepki toplamasına, Partilileri isyan etti.
 
İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları gibi, CHP’ li Çanakkale Milletvekilleri de, Belediye Başkanı Gökhan’ a dikkat çekici ifadelerle sahip çıktı.
 
İl Başkanı Ural;  “18 Mart Öncesi Algı Yaratmak Doğru Değil” dedi. (Ural’ ın açıklamaları sayfa 5’de..)
CHP KURMAYI ERKEK, ATEŞ PÜSKÜRDÜ..
Başkan Gökhan’ ın sözlerinin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını savunan CHP Genel başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek;
Ülgür Gökhan, sizin FETÖ iltisakı nedeniyle soruşturmaya bile uğratmadan, zorla istifa ettirdiğiniz belediye başkanlarına benzemez.
Ülgür Gökhan’ın, kimin belediye başkanı olduğunu merak ediyorlarsa 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinin sonuçlarına bakabilirler. “ dedi.
 
Gökhan’ ın Belediye Meclisindeki açıklamalarına ilişkin, AK Parti Grup başkanvekili Av. Turan gibi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, çarpıcı sözlerle tepki göstermişti. CHP’ li vekil Erkek, her iki tepkiye, dikkat çeken ifadelerle yaptığı yazılı açıklama ile adeta yanıt verdi.

POLİTİK SÖYLEM ZİRVE YAPTI,
ZAFER HAFTASI SÖNÜK KALDI…

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl dönümüne bir hafta kala, iktidar ve Ana muhalefet arasındaki karşılıklı politik atışma, Türkiye’nin Önsözünün yazıldığı Şehitler Coğrafyasında kazanılan Deniz Zaferi ve Yazılan Kahramanlık Destanının önemini adeta unutturdu.
 
CHP’ li Vekiller de aynı tarzda…
 
CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın, Belediye Meclisindeki açıklamalarına gösterilen tepkiye kayıtsız kalmayan Partili Çanakkale milletvekilleri, ortak bir basın açıklaması yaptı.
Çarpıcı ifadelerin geçtiği yazılı açıklama, CHP Genel başkan yardımcısı da olan Çanakkaleli vekil Av. Muharrem Erkek ile Milletvekili Özgür Ceylan’ ın imzasını taşıdı.
Basın kuruluşlarının e-posta adreslerine ulaşan açıklama şöyle idi;
“Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın söylediği bir sözün çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması ve sonraki gelişmeler üzerine, CHP Çanakkale Milletvekilleri olarak, açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.
Değerli Arkadaşlar,
Belediye Başkanımızın sözünü, bağlamından kopararak FETÖ yöntemleriyle cımbızlama usulü servis yapanları ve buna dayanarak seviyesizce sözler söyleyenleri her şeyden önce kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
Barışın ve kardeşliğin kenti Çanakkale’nin, halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haddini aşan biçimde sözler söylemiştir. Öncelikle bu seviyeye inmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Ancak unutulmasın ki Ülgür Gökhan, sizin FETÖ iltisakı nedeniyle soruşturmaya bile uğratmadan, zorla istifa ettirdiğiniz belediye başkanlarına benzemez.
AK Parti’nin Grup Başkanvekili Bülent Turan, yakışıksız ifadelerle belediye başkanımıza yüklenmiştir. Ülgür Gökhan’ın, kimin belediye başkanı olduğunu merak ediyorlarsa 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinin sonuçlarına bakabilirler.
Kimse unutmasın ki ordumuz siyasetin emrindedir, ama iktidarın iflas etmiş dış politikasının oyuncağı değildir. CHP’nin gönüllüsü, belediye başkanı, milletvekili ve her kademedeki üyesi, Mehmetçiğin her zaman yanındadır. Sadece ve sadece ülkesinin çıkarlarını düşünür. Yerine getiremeyecekleri taahhütlerin altına imza atanların, askerlerimizi hava güvenliğini sağlamadan ülkemizin çıkarıyla ilgisi bulunmayan bölgelere gönderenlerin, şehit olmalarının ardından sorumluların ayağına koşa koşa gidenlerin ve kapılarda bekletilenlerin, ardından bu koşullarda bile Rusya’nın çıkarına bir anlaşmaya imza atanların, dış politikada ve Mehmetçiğimiz konusunda bize söz söylemeye en küçük hakları yoktur. Putin’e söz söyleyemeyenlerin, el pençe divan durup kapı önlerinde bekletilenlerin, içeride aslan kesilmesi de acınası bir durumdur.  Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”
 
Erdem Sürek