CHP’ li Gökhan’ ın, Mart Meclisi’ndeki sözlerine tepki yağıyor.
 
En çarpıcı çıkışa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Gökhan’a yönelttiği sorusuyla imza attı.
 
“Sen Lazkiye' nin mi belediye başkanısın?
 
Çanakkalenin mi?
 
Şu hadsizliğe, şu alçaklığa bakar mısınız”
 
CHP’Lİ GÖKHAN’DAN,  İKTİDAR VEKİLİ İLE,  
8 MART KUTLAMA POZU PAYLAŞIMI..
 
Geçen Pazar günü, Çanakkale’de de bir dizi etkinlik ile kutlanan, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ait bir pozu, sosyal medya hesabından paylaşan CHP’ li Gökhan, dikkatleri o fotoğrafa çekti.
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile tokalaşmalarını anlatır fotoğrafı paylaşımına ekleyen CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın bu tavrına, siyaset kamuoyundan yorumlar gecikmedi.
 
2018 Şubat’ında benzer bir pozu verip, sonrasında 8 Mart’ta görevinden istifa eden AK Parti eski il Başkanı Yeşim Karadağ’ın, akıllarına geldiğini söyleyen birçok Çanakkaleli şu değerlendirmede bulundu;
 
“Gökhan’a tepkiler bu denli yoğun iken,  tokalaşma fotoğrafını paylaşmak, siyaseten manidar bir hamle”  
 
BAKAN VARANK’TAN, BAŞKAN GÖKHAN’A;
 
“ŞU HADSİZLİĞE,  ŞU ALÇAKLIĞA BAKAR MISINIZ…” 
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ tan, CHP’ li Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, zehir zemberek sözlerle tepki geldi.
 
Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda, CHP’ li Başkan Ülgür Gökhan’ ın açıklamalarına ateş püsküren Bakan Varank; “Sen Lazkiye' nin mi belediye başkanısın? Çanakkale’ nin mi?” diye sordu. Ardından da Gökhan’ in sözleri için; “Şu hadsizliğe,  şu alçaklığa bakar mısınız” değerlendirmesinde bulundu.
 
"Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum; Bodrum'un güvenliği İdlib'den başlar. Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar.
O yüzden 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere aldanmayın" ifadeleri ile, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı.
 
Hafta sonunda,  Başkent’ten sesini yükselten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ ın açıklamaları, Haber Ajanslarının bültenlerinde yer aldı. Demirören Haber Ajansı (DHA)’ nın abonelerine servis ettiği çarpıcı başlıklar arasında yer bulan ve CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ ı hedef alan Bakan Varank’ ın ifadeleri, haberde şöyle yer buldu;
 
“Partisinin Etimesgut 7'nci  Olağan Kongresi'ne katılan ve burada yaptığı konuşmasında, CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ı hedefine alan Bakan Varank, 'YAZIKLAR OLSUN' diye seslendiği  CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Mehmetçiği terör destekçisi olarak suçladığını öne sürdü ve şöyle dedi;
 
"Rusya ve Esed Suriye'de terör örgütlerine karşı mücadele ettiği için bizi de vuruyorlar' dedi.
Sen Lazkiye'nin mi belediye başkanısın? Çanakkale’ nin mi? Şu hadsizliğe, şu alçaklığa bakar mısınız? Bizim orada canımız yanmış, evlatlarımız şehit düşmüş, gazilerimiz olmuş ama bu utanmaz çıkacak diyecek ki, 'Türk askeri teröristlerle birlikteydi'.
Genel başkanı çıkacak diyecek ki, 'Bizim orada ne işimiz var' 
Sonra da ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı olan AK Parti, Tayyip Erdoğan olacak öyle mi? Yazıklar olsun."
 
'BU MÜCADELE VERİLMEZSE,  BÜYÜK BEDELLER ÖDENİR'
Cumhuriyet tarihinin en büyük mücadelelerinden birinin, 'Suriye'de ne işimiz var?' denilerek küçültmeye çalışıldığına vurgu yapan Bakan Varank, "Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum; Bodrum'un güvenliği İdlib'den başlar. Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar. O yüzden 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere aldanmayın. Biz sahada Türkiye'nin caydırıcılığını güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
BAKAN VARANK, CHP’ Lİ GÖKHAN’A YÜKLENDİ...
“AKILDAN FİKİRDEN YOKSUN SESLERLE DE MÜCADELE”..
Suriye’de, şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için Bahar Kalkanı Harekatıyla binlerce rejim unsuru, mevziisi, silahları, hava savunma sistemlerinin etkisiz hale getirildiğini kaydedip, İdlip harekatına yönelik, Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamaları nedeniyle tepki gösterdiği CHP’ li Gökhan’a yüklenen Bakan Varank;
 “Ben bu süreçte Hatay’da sınır hattında bir müddet kaldım. Orada verilen mücadeleye, Türkye’ nin kararlı duruşuna ve Mehmetçiğimizin kahramanlığına birebir şahit oldum.
Biz bu mücadeleyi yürütürken maalesef ülkemiz içinde vicdandan, akıldan, fikirden yoksun bazı seslerle de mücadele etmek zorunda kalıyoruz.
 
Haberlerde görmüşsünüzdür; CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı çıktı, alçakça, edepsizce, sınırlarımızı koruyan Mehmetçiği terör destekçisi olmakla suçladı.
‘Rusya ve Esed, Suriye'de terör örgütlerine karşı mücadele ettiği için bizi de vuruyorlar' dedi.
Sen Lazkiye'nin belediye başkanı mısın? Çanakkale’nin belediye başkanı mısın? Şu hadsizliğe, şu alçaklığa bakar mısınız?
Bizim orada canımız yanmış, evlatlarımız şehit düşmüş, gazilerimiz olmuş ama bu utanmaz çıkacak diyecek ki, 'Türk askeri teröristlerle birlikteydi'. Genel başkanları çıkacak diyecek ki, 'Bizim orada ne işimiz var'.  Sonra da ayrıştırıcı olan, kutuplaştırıcı dil kullanan AK Parti olacak, Recep Tayyip Erdoğan olacak öyle mi?
Yazıklar olsun. Batılı ağababalarınıza, Türkiye düşmanlarına yaranmak için attığınız bu taklalara da yazıklar olsun, şehitlerimize ihanet eden bu zihniyetinize de yazıklar olsun.
‘Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim’ deyip de koltuğunu kaybetmemek için sana ses çıkarmayan o partinin yöneticilerine de yazıklar olsun" dedi.
 
8  MART KUTLAMA POZLU PAYLAŞIM..
Geçen Pazar günü, Çanakkale’de de bir dizi etkinlik ile kutlanan, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ait bir pozu, sosyal medya hesabından paylaşan CHP’ li Gökhan, siyaset kamuoyunun dikkatini adeta paylaştığı bu fotoğrafa çekti.
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile tokalaşmalarını anlatır fotoğraf karesini,  paylaştığı karelere ekleyen CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın bu tavrına, merkez sağ siyaset kamuoyundan yorumların gecikmediği gözlendi.
 
Akıllarına, bir başka tokalaşma pozunun düştüğünü söyleyen AK Parti tabanından onlarca isim,  2018 Şubat’ında benzer bir pozu verip, sonrasında 8 Mart’ta görevinden istifa eden AK Parti eski il Başkanı Yeşim Karadağ ‘ ın, Gökhan ile o pozu nedeniyle oldukça eleştirildiğini anımsattı.
 
MANİDAR BİR HAMLE…
Merkez sağdan birçok ismin, dün gün boyu süren sohbetlerinde, çarpıcı sözlerle değerlendirdikleri paylaşıma konu fotoğrafa yönelik yorumları şöyle oldu;
“Mart Meclisi’ndeki açıklamaları İktidar kanadınca sert sözlerle eleştirilen,  Gökhan’ a yönelik tepki bu kadar yoğun iken,  AK partili Milletvekili ile tokalaşma fotoğrafını paylaşıp, yaptığı hamle siyaseten çok manidar”
 
Erdem Sürek