Çanakkale Kent Konseyi ve Topluma Destek Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, bu kez dünyayı saran korku haline gelen Korona virüsü ile ilgili bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Doç. Dr. Alper Şener, çağımızın vebası olma yolunda hızla ilerleyen Koronavirüs ile ilgili her şeyi anlatacak.

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da coronavirüsü adıyla biliniyor. Coronavirüs aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde yeniden çıkmasıyla beraber internette en çok aranan konulardan birisi oldu. Çin’in Wuhan bölgesi Coronavirüs çıktığı yer olarak biliniyor. Enfeksiyonu kapan çok kişinin hayatını kaybettiği virüs için tedavi bulunmazken, enfeksiyonu kapmamak için alınacak önlemler büyük önem taşıyor. Yüzlerce can alan virüs son olarak sınır komşumuz olan İran’da tespit edildi. Gittikçe korkulu hale gelen virüs hakkında bilgi vermek ve vatandaşları virüse karşı farkındalık oluşturmak amacı ile Çanakkale Kent Konseyi ve Topluma Destek Derneği tarafından bir söyleşi gerçekleştiriliyor.
Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek . Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Doç. Dr. Alper Şener’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşide virüs ile ilgili merak edilen tüm sorular cevabını bulacak. Saat 18:00’da gerçekleştirilecek  söyleşiye virüs ile ilgili merakını gidermek tüm Çanakkaleliler  davetli.
 
Şerife Erdem