Çanakkale Belediyesi  Cevatpaşa ve Barbaros Atam Kreşi Öğrencilerine Çanakkale AFAD tarafından Okul Öncesi Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Deprem başta olmak üzere ülkemizde farklı doğal felaketler yaşanıyor. Bu kapsamda Afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili AFAD ekipleri bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Afet yılı olarak ilan edilmesinin ardından eğitimlerine hız veren Çanakkale AFAD, küçük yaştaki öğrencilere de afet bilincini aktarmak amacı ile Çanakkale Belediyesi  Cevatpaşa ve Barbaros Atam Kreşi Öğrencilerine Çanakkale AFAD tarafından Okul Öncesi Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

AFAD ekipleri sunumlar eşliğinde gerçekleştirdikleri eğitimde,  yapısal ve yapısal olmayan riskleri, bu riskleri azaltmanın yolları, afet öncesi buluşma alanlarının belirlenmesi, afetlerden sonraki ilk 72 saate hazırlıklı olmak için ihtiyaç malzemelerinden oluşan afet ve acil durum çantasını hazırlamanın önemi, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için alınması gereken tedbirleri detaylı ve uygulamalı olarak miniklere anlatıldı. Eğitimlerin ardından minik öğrencilere küçük çaplı bir deprem tatbikatı da yapılarak eğitimler tamamlandı.
 
İsmail Şen