Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 2020 sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği tiyatro gösterimleri devam ediyor. Son olarak  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynanan Karar oyunu sahnelendi. İki seans ile Çanakkale Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda düzenlenen gösterime vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Ferdinand Schirach’nin yazdığı, Haldun Ulvi Alacakaptan’ın çevirisini üstlendiği ve Ç. Umut Tanyolu’nun yönettiği Karar Oyunu Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynandı. Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından sosyal etkinlikler kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda sahnelenen “Karar” oyunu  vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.  İki seans ile gerçekleştirilen oyuna ilgi büyük olurken, oyuncuların performansı da yoğun alkış aldı.

164 kişilik yolcu uçağı, şehrin en büyük stadyumuna düşürülmek üzere kaçırılmasının ardından pilot Lars Koch’un uçak stadyuma varmadan evvel uçağı vurup düşürmesi ve 164 insanın ölümüne neden olmasının ardından gerçekleşen duruşmayı anlatan oyunun,  oyunculuğunu Caner Karabenli, Şamil Kankul, Eylül Aldanmaz, Furkan Dikici, Erkan Aytemur, Dicle Çiçek, Mustafa Dileklen ve Acar Çakmakçılar üstlendi.
Yönetmen Yardımcılığı İrem Yurdakul, dekor & kostüm tasarım Hasan Yavuz ve Deniz Çağrı Bilgili, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’nun üstlendiği oyunda,  Duruşmanın sonucuna izleyicinin jüri koltuğunda oturarak Karar verdiği ve insan yaşamı üzerine verilen kararların tartıya konulmasına eşlik eden izleyiciler, sergilenen performansla  oyun sanatseverlerden büyük alkış aldı. Oyun sonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Uğur Yıldırım oyunculara çiçek takdiminde bulundu.

İsmail Şen