Bir dizi temaslar için Ankara’da bulunan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, Çanakkale’nin sağlıktaki sorunları aktardı.
Son yıllarda yapılan yatırımlarla sağlıkta önemli bir aşama kaydeden Çanakkale, bölgenin önemli sağlık merkezlerinden bir haline geldi. Eskiden tedavi için yakın illere gitmek zorunda kalan vatandaşlar, yapılan yatırımlarla İlçe Hastaneleri bile yenilenerek üst dizey hastane konumuna getirilen Çanakkale’de sağlıkta önemli adımlar da atılmaya başlandı. Çanakkale’nin sağlık alanında yarım kalan çalışmalar, eksikler ve sorunların giderilmesi için Ankara’ya yapılan ziyarette Vali Orhan Tavlı Beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler.
Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yanı sıra AK Parti Çanakkale İl Başkanı ve  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmazın da yer aldığı ziyarette Çanakkale’nin sağlık sorunları konuşuldu.  Sağlık alanında Çanakkale’de sürdürülen ve planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Çanakkale’deki devlet hastanelerinin ihtiyaçları, Sağlık Bakanlığı’nın Çanakkale’ye  yaptığı yatırımlar, hekim sayısı ve ihtiyaç duyulan uzman hekimler hakkında bilgiler veren Vali Orhan Tavlı , AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan  ve beraberindekiler sağlık alanında Çanakkale’ye  verdiği destekten dolayı Sağlık Bakanı  Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ettiler. 

Başkan Yılmaz Bakana Yoğun Bakım ve Dahiliye Uzmanı Taleplerini İletti
Vali Orhan Tavlı ile beraber  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret eden Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki İlçe Hastanesinin ihtiyacı olan yoğun bakım ve Dahiliye uzmanı taleplerini iletti. Talepte olumlu yanıt alan ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz  “Lapseki Devlet Hastanemizin ihtiyacı olan yoğun bakım ünitesini görüştük ve kısa zamanda çözüme kavuşacağının sözünü aldık. Hastanemizin diğer bir eksiği olan ikinci dahiliye uzmanımızın atanması konusunda Sayın Bakanımıza ilettik. Bu görüşmeyle birlikte ilçemizin sağlık alanında yaşayacağı değişim ve dönüşümün temellerinin yakın bir zaman içerisinde atılacağını düşünüyoruz. Lapseki’mize hayırlı olsun” dedi.
Vali Orhan Tavlı ve beraberindekilerin taleplerini dinleyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sorunların giderilmesi için çalışacaklarını belirterek, ayrıca ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Cuma Deren