Çanakkale Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler "Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan etkinlikler kapsamında Ezine’de konuşlanan Kanser Tırı vatandaşlara ücretsiz tarama yaparak, kanser hakkında bilgiler verildi.

Ocak Ayı Serviks Kanseri bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri kapsamında kanser konusunun hem toplumda hem de sağlık personelinde davranış değişikliği sağlayabilecek faaliyetlerle değerlendirilmesi doğrultusunda Çanakkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ocak Ayı Serviks Kanseri bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri kapsamında, serviks kanseri, servikal kanser  taramaları (servikal smear alınması) başta olmak üzere, meme kanseri ve meme kanseri taramaları (mamografi), kolon kanseri ve kolorektal kanser taramaları (gaitada gizli kan testi) ve genel kanserler konusuna dikkat çekilmesi, konunun uzmanı olan kişiler aracılığıyla halkın bilgi düzeyinin yükseltilmesine, sağlık personelinin de farkındalığının arttırılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu etkinlikler kapsamında  Ezine İlçesi’nde konuşlandırılan Gezici Kanser Tarama Aracında “ Ocak Ayı Serviks Kanseri Etkinlikleri” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla program düzenledi. İl sağlık Müdürlüğüne bağlı personelin yer aldığı Tırda vatandaşlara ücretsiz kanser taraması gerçekleştirilirken, kanser ile ilgilide bilgiler verildi. Eğitim ve taramaların yanı sıra tırı ziyaret eden vatandaşlara kanser ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşür ve çanta dağıtıldı.

Şerife Erdem