Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 1. Lig 16. Haftasında Çanakkale Belediyespor Evinde Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımını konuk etti. Çekişmeli geçen maçta 2-1 geriye düşen Çanakkale Belediyespro son iki sette maça yeniden tutunarak 3-2 galip geldi.

Geçtiğimiz hafta Çanakkale derbisinde Lider  Kala 1957 Bayan Voleybol takımını  Konuk olan  Çanakkale Belediyespor 3-0 mağlup olarak dönmüştü. Bu hafta ise evinde Bulu Belediyespor Bayan Voleybol takımını ağırlayan Çanakkale Belediyesi ilk sette rakibine 8 sayı fark atarak 25-17 kazandı. İkinci sette rakibinin hücumlarını durduramayan Çanakkale Belediyesi 21-25 yenildi. Sette durumu 1-1’e getiren Bolu Belediyespor üçüncü  sette de  üstünlük sağlayarak seti 23-25 kazandı. 1-0 galipken geriye düşen Çanakkale Belediyespor yeniden maçça tutunarak 4. Sette 13 sayı fark atarak  25-12 skor ile tamamladı. Durumu eşitleyen Çanakkale Belediyespor, yakaladığı tempoyu son sette de sürdürerek 5’inci seti de 15-12 kazanarak maçın galibi oldu.

 İlk setten sonra iki seti kaybeden Çanakkale Belediyesi fark atarak kazandığı 4’sette masça yeniden denge getirerek son sette rakibi Bulu Belediyespor’un işini bitirdi. Boğazın sultanları mücadele ettiği 1. Lig Bayan Voleybol şampiyonasında önemli bir galibiyet daha almış oldu.
 
Cuma Deren