Akciğer Kanseri başta olmak üzere bir çok hastalığı beraberinde getiren sigara bağımlılığını azaltmak ve vatandaşların sigarayı bırakması için yardımcı olan Sağlıklı Hayat Merkezinde Tütün Bağımlılığı Eğitimleri devam ediyor.

Sigara bağımlısı olan vatandaşların sigarayı bırakmaya yönelik gerçekleştirdiği  gerçekleştirilen eğitimler ve programlar devam ediyor.

Sigara içme yaşının 12-13 yaşlarına düştüğü günümüzde  Sigara içenlerin yarısından çoğu, sigaraya bağlı bir nedenle hayatını kaybediyor. Sigaraya bağlı ölüm nedenleri arasında çeşitli kanserler, akciğer ve kalp hastalıkları ile inme (felç) sigara içen kişilerde en sık görülen ölüm nedenleridir. Hayati önemi olan sağlık sorunlarına yol açmanın ötesinde, sigara kullanmanın çok ciddi bir de ekonomik yükü söz konusudur. Bu nedenle sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanılmasını azaltabilmek  ve bağımlılığı ortadan kaldırabilmek için Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde eğitimler devam ediyor.  Çanakkale’de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışma Hizmetleri Polikliniğince vatandaşlara Sigarayı bırakmak isteyenlere yönelik Tütün Bağımlılığı Eğitimleri veriliyor. Bu eğitimler neticesinde uzmanların uyarılarını ve bilgilerini dikkate alan katılımcılar sigara bağımlılığı batağından kurtuluyor.
 
İsmail Şen