Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç 11 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan ilçe kongresi öncesinde yeniden adaylığını açıkladı.
 
Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç 11 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan ilçe kongresi öncesinde yeniden adaylığını açıkladı. Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasında CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çardak Belde Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belde Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili vatandaşlar yer aldı.
 
İlçe Başkanı Genç partililere yönelik yaptığı açıklamasında kendisini destekleyenlere teşekkür ederek başladı. Parti içi kırgınlıkların geride bırakılması çağrısı yapan Genç, CHP'nin ilçe ve Türkiye genelinde birlik ve beraberlik sayesinde çok hızlı bir ivme yakaladığına dikkat çekti. Bu potansiyeli gelecek olan seçime kadar sürdürülmesini talep eden Genç, yönetim kurulu üyeleri ile her türlü sorumluluğu alacaklarını yineledi. Genç konuşmasının devamında " Gerek seçim öncesi, gerekse seçim sonrası bir üyemizin dahi kalbini bilmeden kırdıysak ben şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına özür diliyorum. Çok büyük bir sinerji yakaladık ve bunu daha da ileri taşımak istiyoruz. Kadın kolları başkanlarımız, belde başkanlarımız, belde yöneticilerimiz bunların hepsinin seçimlerini yaptık. İl genel meclis üyemiz ve belediye meclis üyelerimiz ile aramızda hiçbir sorun yaşamadık. Bu birlikteliği daha ileriye taşımak için yönetim kurulumuz ile bir değerlendirme yaptık. Belediye başkanlarımıza, belde başkanlarımıza, kadın kollarımıza danıştık. Bizlerden bir istekleri oldu. Hep beraber bir fikir birliğine vardık. Bunu şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına bir görev bildik. Bu birlikteliği ve sinerjiyi bozmamak için yeniden adaylığımı açıklıyorum" dedi.  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan adaylık açıklamasında bulunan Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç'i tebrik etti.
 
Davetlilere hitap eden Güneşhan " Kısa süre içerisinde Lapseki'de çok büyük işler yapıldı. Lapseki örgütünün mevcut yönetime ihtiyacı olduğu için bir anlamda kendilerine görev verdik. İl binamızda yaptığımız görüşmelerde Lapseki'ye ve partimize karşı sorumluluklarını bildikleri için taşın altına ellerini koydular. İki beldede seçimleri açık ara farkla kazandık. Yıllar sonra il genel meclis üyesi çıkarttık. Bu başarılar sonucunda Çanakkale tarihinde il genel meclisi sıralamasında birinci parti olduk. İl Genel Meclis Başkanlığı da bizde. Önümüzdeki seçimlere kadar Çanakkale'nin köylerine hizmeti biz yapacağız. Yine belediye meclis üyeleri sayılarında ciddi artışlar oldu ve çoğunluğu yakaladık. Tek üzüntümüz ittifak olarak gidiğimiz Lapseki Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmek oldu. Şunu samimi olarak ifade etmek isterim. Yaşar başkanımız ve yönetim kurulunun başarılı çalışmaları sonucunda Lapseki tarihinde ilk defa CHP belediye seçimlerini kazanacaktır" dedi.


Kaynak: Haber Merkezi