Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, aşı yaptırmanın önemini vurgulayan bir açıklamada bulundu. Aşı hizmetlerinden de bahsedilen açıklamada, çocuklara yapılan uygulamalardan da bahsedildi.
 
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, “İlimiz genelinde Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından,İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci /dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları,
8. Sınıfta öğrenim gören öğrencilere ise Td (difteri-tetanoz) aşısı uygulaması yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı.
 
İl Sağlık Müdürlüğü, “Bağışıklama hizmetlerinde temel amaç; toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bağışıklama hizmetleri, aşıyla önlenebilir hastalıkların ve buna bağlı ölümlerin önlenmesi açısından en önemli ve en maliyet etkili toplum sağlığı müdahaleleri arasında kabul edilmektedir” diyerek aşı yaptırmanın ehemmiyetini vurguladı.
 


Kaynak: Haber Merkezi