Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Çocuklar arasında farkındalığı arttırmak amacı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Kuruluş yılı olması dolayısı ile ‘Yaşama Yol Ver’ teması ile düzenlediği resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.
 
 112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Kuruluş yılı olması nedeniyle ‘1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil sağlık sistemi farkındalık yaratmak amacı ile  Çanakkale’de faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören  öğrencileri arasında ‘ Yaşama Yol Ver ‘ konulu resim yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen yarışmada İlk Okul kategorisinde  Mustafa Kemal İlkokulu 2/A Sınıfı öğrencisi  Defne Şimal Çelik birinci olurken, Özlem Kayalı İlkokulu 2/F Sınıfı Öğrencisi
Halil Mert ise ikinci oldu.18 Mart İlkokulu 3/A Sınıfı Öğrencisi Nil Hilal Topal ise kategorinin üçüncüsü oldu.
 
Diğer bir kategori olan  Ortaokullar kategorisinde ise Atatürk Ortaokulu 8/C Sınıf öğrencisi  Zeynep Özcan birinci olurken, Özel İstek Çanakkale 1915 Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Elvin Çiçek Taşkıran ikinci oldu.  Ömer Mart Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Busa Sağlam ise kategorinin üçüncüsü oldu.  Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.
 
Öğrenciler düzenlenen ödül töreninde yaptıkları resimlerde ifade etmek istedikleri duygular hakkında da  jüriye bilgiler verdiler.  Ödül töreninin ardından öğrenciler 112 Acil Servisi personeli ile de bir araya gelerek, personelde acil durumlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
 
Şerife Erdem