Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin bünyesinde faaliyet gösteren sanatçılar tarafından oluşturulan eserler düzenlenen “Disiplinler Arası Karma Sergisi” ile sanatseverlerle buluştu. Oluşumu daha yeni olan Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin de ilk faaliyeti oldu.

Çanakkale’de yaşayan sanatçıları bir araya getirerek sanat köyü kurmak amacı ile oluşturulan Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği bünyesinde faaliyet gösteren 37 sanatçı tarafından yapılan eserler, derneğin ilk faaliyeti olan “Disiplinler Arası Karma Sergisi” ile sanatseverlerle buluştu. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde yer alan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen  sergiye, Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanı Ayşegül Demir ve  İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, dernek üyeler ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Resim, ebru sanatı, tezhip, çini, cam yapımı, ahşap tasarımı, çavdar tasarımı, seramik, taş tasarımı, fotoğraf, çiçek tasarımı makrome, mikro mozaik ve kırk yama gibi her biri birbirinden farklı sanat dalından 37 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergiye sanatseverlerin ilgisi de yoğun oldu.
Sergi açılışı  Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanı Ayşegül Demir ve  İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz tarafından açılışı  gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Ayşegül Demir açılış konuşmasında “Sanat Köyü’müzün ilk faaliyetinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Öncelikle şehrimize sonrasında ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugünü tüm sanatçı dostlarımıza armağan ediyorum. İlerleyen zamanlarda çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.” Dedi.  Yapılan açılışın ardından sanatseverler, dernek bünyesinde faaliyet gösteren 37 sanatçının eserlerini inceledi. Sergi 30 Kasım tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Şerife Erdem