Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlerden kurulu Çok Sesli Koro, 24 Kazım Öğretmenler haftası dolayısı ile ilçede bir konser verdi. Yoğun katılımın olduğu konserde, öğretmenler şarkılar seslendirerek, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğretmenlerin bireysel, mesleki ve alan gelişimlerini desteklemek için yapılan mesleki çalışmalar kapsamında Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlerden oluşan çok sesli koro ilçe öğretmenlerine konser verdi. Biga Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri Ebru Kaya, Duygu Çevirgen Uzun ve Yusuf Yalçın, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın da yoğun olduğu konserde öğretmenler sevilen şarkıları seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.
Konser sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen, Koro şefi Berkay Baran'ı, koro ve saz ekibini kutlayarak günün anısına bir çiçek takdim edip, başarılarının devamını diledi. Bilen konser sonrası yaptığı açıklamasında ise  “Sanat, insanları farklı kılar, güzellikler oluşturur. Sanatla toplum arasında karşılıklı etkileşim sonucu, birbirlerini geliştirme ve güçlendirme gerçekleşir. Müzik, bireyi sosyalleştirirken aynı zamanda onun yeteneklerinin geliştirilmesine kaynaklık eden, insan ilişkilerinde dayanışma ve paylaşma gibi değerli sayılan davranışlar kazanmasına ve sergilemesine yardımcı olan, toplumsal gelişmede sürekli olarak etkin rolü bulunan sanat yoluyla bir aydın konumuna getiren, kültürel bir etkinliktir. Bizlerde bu bağlamda kendi kültür zenginliğimizin eserlerini öğretmenlerimizle birlikte dinleyerek ve öğrenerek geleceğe taşıyacağız" dedi.
 
Adem Y. Bağ