İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde düzenlenen Korocanlar Konseri Çanakkale halkı, üniversite öğrencileri-akademisyenler ve şehir protokolünün yoğun katılımı ile gerçekleşti. Konser öncesinde açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Polifonik Korolar Topluluğu ve Çanakkale Korolar Festivali Genel Sanat Yönetmeni Koro Şefi Mete Gökçe, koro müziğinin toplumsal ve sanatsal buluşmasına verdiği öneme değinerek sahne alacak iki koronun ayrı ve ortak özelikleriyle 'Korocan' kültürünü toplumla buluşturmak ve kültürleştirmek istediklerini söyledi. Gökçe, Çanakkale Korolar Festivali'nin 3-9 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşeceğini de konsere katılanlarla paylaştı.
 
Polifonik Sanat ve Korolar Derneği Başkanı Dilek Mildon ise yeni kurulan dernekleriyle Çanakkale ve Türkiye için koro başta olmak üzere sanatın bir çok alanında farklı yaklaşımlarla önemli çalışmaların eşiğinde olduğunu, koro müziğinin sanatsal ve toplumsal önemine dikkat çekti.
 
Korocanlar konseri Müzik Öğretmeni Koro Şefi Ebru Gökçe yönetimi ve Zaretta Urşanova piyanosu eşliğinde etkinliğin konuğu olan Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu Çocuk Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla başladı.
 
Ardından Konrul Vocal Ensemble Koro Şefi Mete Gökçe eşliğinde sahne alan çocuk korosunun performansı uzun süre alkışlandı. Konserde son olarak büyükler çocuk şarkıları dinleyiciler ile paylaştı. Konser iki koronun barış ve sevgi şarkılarını birlikte söylemesiyle sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi