Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hakan Pınar İl Başkanlığı Binasında basın toplantısı düzenledi.
 
15 Temmuz Darbe girişimi ardından yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Hakan Pınar parti içinde alınan yeni kararları ve disipline sevk edilen üyeleri açıkladı.
 
MHP’de yaşanan disiplin ve ihraç süreci ile ilgili bilgi veren MHP İl Başkanı Hakan Pınar, parti içi disiplinsiz tavırları nedeniyle Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın disiplinsiz davranışlarından dolayı parti ile olan ilişkisinin sona erdiğini açıklarken, İbrahim Kürşat Tuna, İsmet Balkan, Ender Çerdik, Ziya Süer, Nagihan Tuna, İsmail Ulubay, Mehmet Vehbi Tayyer’ınüyelikten kesin çıkarma talebiyle, Adnan Mecü ve Muharrem Samanoğlu’nun ise uyarı gerektiren haller başlıklı hükümlerin uygulanması talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edileceğini açıkladı. MHP İl Başkanı Hakan Pınar, “Elbette karar İl Disiplin Kurulunundur, karara müteakip haklarında disiplin işlemi uygulanma kararı verilen kişiler ayrıca açıklanacaktır” dedi.
 
“YANLIŞ HESABIN BAĞDAT’TAN DÖNECEĞİ BEKLENTİSİ TAŞIDIK”
Pınar açıklamasında, “Uzun süredir süreci sabır ve itidalle takip ediyorduk, hatta zaman zaman basın mensubu bazı arkadaşlar tarafından tırnak içinde Meral Akşener grubunu kollamakla suçlandık, ancak hep içimizde bir umut arkadaşlarımızın disiplinsiz davranışlarına bir an önce son vereceği, yanlış hesabın Bağdat’tan döneceği ve tekrar teşkilat disiplinine tabi olacağı beklentisini taşımaktaydık. Ancak geçen sürede üzülerek gördük ki bizim bu kucaklayıcı tavrımız muhataplarımız tarafından olumlu değerlendirilmeyip tam aksine daha pervasızca parti iç disiplinine aykırı davranışları körüklemekte, basın açıklamaları peşi sıra yapılmakta, sosyal medyada da eleştiri sınırları aşılarak hakarete ulaşan ifadeler havada uçuşmaktadır.Gereği Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın disiplinsiz davranışlarından dolayı Partimizle olan ilişkisi sona erdirilmiş olup, Çanakkale Belediyesine yazı yazılmak suretiyle Belediye Meclis Salonunda ki MHP Grubu tabelasının kaldırılması talep edilecektir” dedi.
 
MHP İl Başkanı Hakan Pınar açıklamasının devamında, “Bildiğiniz üzere ülke gündemi 15 Temmuz’dan sonra olağan seyrinden çıkmış , başta FETÖ Terör Örgütü olmak üzere her karışı şüheda kanıyla sulanmış ecdat yadigarı ve evlatlarımızın geleceği güzel vatanımız dört bir yandan sırayla cinayet ve ihanet nöbeti tutan şer odaklarınca saldırıya uğramıştır.Adeta İstiklal mücadelesinde ülkemizi bölüp parçalamak isteyen şer odaklarının 21. Yüzyıl versiyonu olarak  karşımıza çıkan, Türk’ün tokadını yemekten usanmayan, sözde dostumuz görülen ülkelerin taşeronluğuna soyunan bu terörist yapılar, eylem birliği yaparak Türk Milletini ve Kadim Türk Devletini tarih sahnesinden silmek üzere eşi benzeri görülmemiş canilikle peşi sıra insanlık dışı saldırılar, bombalı eylemler hain pusularla Türkiye Cumhuriyeti Devletine savaş ilan etmişlerdir” dedi.
 
“GÜN HESAPLAŞMA GÜNÜ DEĞİL, OMUZ OMUZA SAVAŞMA GÜNÜDÜR”
Şer odaklarının başarıya ulaşamadığını kaydeden Pınar, “Türk’ün vatan sevdasını gözden kaçırmışlardır” dedi. “Söz konusu vatansa diğer her şey teferruattır” diyen Pınar, “Siyaset üstü kader birliği yapan Türk Milleti zor zamanda ortaya koyduğu bu birliğini Yenikapı’da dosta güven ve düşmana korku salarak taçlandırmıştır.Elbette siyaseten bu günlere gelinmesinde dahli olan başta Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere bir dönem adeta HDP’nin koruyuculuğuna soyunan Cumhuriyet Halk Partisiyle siyasi muhasebemiz bitmemiştir. Ancak gün bunları konuşma ve hesaplaşma günü değil hala devam eden tehdide karşı sırt sırta omuz omuza savaşma günüdür. Saldırı doğrudan milletin kendisine yapılmış hedef Türk Devletidir, tali konularda iç muhasebe yapmak en hafif ifadeyle gaflettir. Tehdidin boyutları biliniyor ve buna rağmen hala selden kütük kapma gayretine soyunuluyorsa bunun adı da apaçık ihanettir” diye konuştu.
 
“KÖKÜ KİME DAYANIRSA DAYANSIN BU YAPI TEMİZLENMELİ”
Pınar FETÖ operasyonlarına ilişkin de, “Umudumuz odur ki Adalet ve Kalkınma Partisi yaşanan süreçlerden gerekli çıkarımları yapmış olsun ve kökü kime dayanıyorsa Makamı ve konumu ne olursa olsun siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin kim bu yapılarla organik ilişkideyse derhal ve acilen devletin bünyesinden sökülüp atılmalı ve vakit kaybedilmeden yargı önüne çıkartılmalıdır.Bürokrasi ve İş Dünyasındaki temizlik gerçekleştikten sonra da ivedilikle siyasetteki uzantıları temizlenerek ülkenin geleceği bir daha kararmamak üzere aydınlığa kavuşturulmalıdır.Ancak bunlar yapılırken adalet duygusundan sapmadan, masumları incitmeden, vicdan ve hakkaniyet çizgisinden çıkmadan ve en önemlisi vatandaş ve devlet arasındaki manevi köprüyü yıkmadan bu süreci hassasiyet ve titizlikle sonuçlandırmalıdır.Milli birliğe ve Devletin bekasına yönelik olarak gerçekleşecek her türlü saldırının karşısında dün olduğu gibi bu günde imanla, cesaretle ve kararlılıkla durmaya devam edeceğimizi ifade ediyor Sayın Genel Başkanımızında ifade ettiği üzere kanımızla canımızla vatanın bütünlüğünü koruyacağımıza ant içiyoruz” dedi.
 
“KİMİN KOLTUK, KİMİN DEĞNEK OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Sözlerine,“OHAL’ e ilişkin olarak Sayın Genel Başkanımızın 21 Haziran 2010 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Makamına arz ettiği OHAL uygulamasının zorunluluğuna yönelik değerlendirmelerinin 6 yıl gecikmeli de olsa hayata geçirilmesi memnuniyet vericidir” şeklinde devam eden MHP İl Başkanı Hakan Pınar, “Ulusal Güvenliğimizi tehdit eden Suriye’deki gelişmelere yönelik olarak 2010 yılında gerekirse Askeri Müdahale seçeneğine başvurulması kaçınılmazdır, ifadelerinin bu gün iktidar partisince uygulamaya konmuş olması sevindirici ve ülke bütünlüğümüz,  bölgedeki stratejik çıkarlarımız açısından olumlu bir gelişmedir.Açılım ve FETÖ konusundaki uyarılarımız ve gelinen nokta göz önünde bulundurulduğunda yıllardır MHP’nin kurumsal kimliğine ve Sayın Genel Başkanımıza Adalet ve Kalkınma Partisinin koltuk değneği yakıştırmasının ne kadar boş ve mesnetsiz olduğu açık bir şekilde görülmekte, Adalet ve Kalkınma Partisinin son gelişmeler ışığında, ülke menfaatleri doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisinin yıllar önce ifade ettiği söylemlerini gerçekleştirmesiyle kimin koltuk kimin değnek olduğu bir kez daha gözler önüne serilmektedir” ifadeleri ile devam etti.
 
“ARTIK DAYANMA SINIRIMIZ VE VİCDANİ EŞİĞİMİZ AŞILMIŞ SABIR TAŞI ÇATLAMIŞTIR”
 
Açıklamasının devamında Pınar, “Umudumuz odur ki usanmadan neredeyse bir yıldır kendi evinin camını taşlayan arkadaşlarımız Türk Milletinin kahır ekseriyetince hakkı teslim edilen liderimizle ilgili, artık söz söylemekten vazgeçer ve bir an önce kaybedilmiş 7 ayı nasıl telafi ederiz diye kafa yormaya başlarlar.Hepinizce malum olduğu üzere uzun süredir süreci sabır ve itidalle takip ediyorduk, hatta zaman zaman basın mensubu bazı arkadaşlar tarafından tırnak içinde Meral Akşener grubunu kollamakla suçlandık, ancak hep içimizde bir umut arkadaşlarımızın disiplinsiz davranışlarına bir an önce son vereceği, yanlış hesabın Bağdat’tan döneceği ve tekrar teşkilat disiplinine tabi olacağı beklentisini taşımaktaydık. Ancak geçen sürede üzülerek gördük ki bizim bu kucaklayıcı tavrımız muhataplarımız tarafından olumlu değerlendirilmeyip tam aksine daha pervasızca Parti iç disiplinine aykırı davranışları körüklemekte , basın açıklamaları peşi sıra yapılmakta , sosyal medyada da eleştiri sınırları aşılarak hakarete ulaşan ifadeler havada uçuşmaktadır.Artık dayanma sınırımız ve vicdani eşiğimiz aşılmış sabır taşı çatlamıştır. Bu vesile ile dün yapmış olduğumuz İl Yönetim Kurulu toplantısında Parti Tüzüğümüzün İl Yönetim Kurullarına verdiği yetki uyarınca Partimizin birlik ve beraberliğini bozacak söz ve davranışlarda bulunan bazı arkadaşlarımızla ilgili disiplin işlemi başlatılması kararı alınmıştır” dedi.
 
ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ KÜRŞAT TUNA DİSİPLİNE VERİLDİ
 
MHP’de disiplin ve ihraç süreci ile ilgili bilgi veren MHP İl Başkanı Hakan Pınar, parti içi disiplinsiz tavırları nedeniyle Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın disiplinsiz davranışlarından dolayı parti ile olan ilişkisinin sona erdiğini açıklarken, İbrahim Kürşat Tuna, İsmet Balkan, Ender Çerdik, Ziya Süer, Nagihan Tuna, İsmail Ulubay, Mehmet Vehbi Tayyerüyelikten kesin çıkarma talebiyle, Adnan Mecü ve Muharrem Samanoğlu’nun ise uyarı gerektiren haller başlıklı hükümlerin uygulanması talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edileceğini açıkladı. MHP İl Başkanı Hakan Pınar, “Elbette karar İl Disiplin Kurulunundur, karara müteakip haklarında disiplin işlemi uygulanma kararı verilen kişiler ayrıca açıklanacaktır” dedi. “Parti Tüzüğümüzün Disiplin Hükümlerinin düzenlendiği 11. Madde ve 78. Maddenin ilgili fıkralarına istinaden Parti içi Disipline aykırı davranışları bulunanlar bu gün itibarı ile İl Disiplin Kuruluna sevk edileceklerdir” diyen Pınar, “Üyelikten kesin çıkarma ve uyarı gerektiren haller başlıklı hükümlerin uygulanması talebiyle İl Disiplin Kurulumuz toplantıya çağrılacak olup, gerekçeleri ile birlikte hazırlanan disiplin soruşturma dosyası kendilerine iletilecektir. Elbette karar İl Disiplin Kurulunundur, karara müteakip haklarında disiplin işlemi uygulanma kararı verilen kişiler ayrıca sizlerle paylaşılacaktır.İlave olarak dün yapılan toplantıda alınan karar gereği Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın disiplinsiz davranışlarından dolayı Partimizle olan ilişkisi sona erdirilmiş olup, Çanakkale Belediyesine yazı yazılmak suretiyle Belediye Meclis Salonunda ki MHP Grubu tabelasının kaldırılması talep edilecektir. Sayın Demirbaş’a yönelik olarak ülke gündeminin yoğunluğu ve iç siyasi meselelerden dolayı öncelik sıralamasında ötelemek zorunda olduğumuz ve ancak sıra gelen bu karardan sonra yapacağı siyaset, eylem ve söylemlerin partimizle ilgisinin olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin oyları ile seçilen ve Sayın Mustafa Doğan’ın istifası üzerine sıradaki aday sıfatıyla Meclis Üyesi olan Ufuk Beyin istifa etmesi ve sıradaki Milliyetçi Hareket Partili üyeye yerini bırakmasının erdemli bir tavır olacağı kanaatini de taşıdığımızın bilinmesini istiyorum. Elbette yasal zorunluluk yoktur ve takdir kendisinindir” diye ekledi.

“AK PARTİ VE CHP ARASINDAKİ GERİLİMİ İZLİYORUZ”
Yerel siyasete ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Pınar, “Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan gerilimi kaygı ile takip ettiğimi ifade ederek başlamak istiyorum. Çanakkale’ye hizmet noktasında işbirliği içerisinde olması gereken kişilerin hakarete varan karşılıklı söz düellolarının sorumlu siyaset anlayışına uygun düşmediğini değerlendirmekteyiz.Daha da üzücü olan ve kaygılarımızı arttıracak seviyede önemsediğimiz konu ise işin içine her iki partinin gençlerinin de dahil olmasıdır, umarız ki bu durum Çanakkale’nin huzur ve sükununa gelecekte zarar vermez.Aslında Üniversite de yaşananlar ve Rektör beyin tutumundan,  GESTAŞ ta neler oluyor konusuna termik santrallerden, çöken köprü yol ve viyadüklere, ÇTSO da yaşananlardan , ÇAGİAD’ı palazlandıranlara ve şimdide hiçbir şey olmamış ve dün yol arkadaşlığı yapmamış gibi karşıdan masumca seyre duranlara , 100 den fazla özelleştirilecek olan kurum içerisinde olduğunu  hayretler içerinde öğrendiğimiz Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığının geleceğinin ne olacağı ve Şüheda toprağı üzerinde ne gibi tasarruflar gerçekleşeceğine kadar  değinmemiz gereken bir çok konu iç siyasette dikkatle takip ettiğimiz başlıklardır, ancak tekrar ifade etmek isterim ki, gün iç siyasi kavgalarla, oluşan mutabakatı tüketme günü değildir, umudumuz o dur ki iktidar partisi de bizim hassasiyetlerimizi paylaşıyor ve mevcut durumu , OHAL’in sağladığı geniş yetkileri ülke menfaatleri doğrultusunda kullanma düşüncesindedir.Son olarak Genel Merkezimizin 09 Ocak 2016 tarihinde açıkladığı 18 Mart 2018 de yapılacak olan Büyük Kurultaya giden süreçte uygulanacak takvim doğrultusunda 9 Ekim 2016  tarihinde başlayacak olan İlçe Kongrelerimizin ve devamında gerçekleşecek İl Kongrelerimizin  Milliyetçi Ülkücü Hareket mensuplarına ve Türk Milletine hayırlı olmasını diliyor, aday olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Sözlerime son vermeden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun  konvoyuna kısa bir süre önce gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınadığımı ifade etmek istiyor ve olay anında haber alır almaz arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettiğim Sayın İl Başkanı Nejat Önder beyin şahsında bir kez daha CHP Liderine ve Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.İki gün önce Milletçe gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha sizlerin aracılığı ile tebrik ediyor bu vesile ile başta Ulu Önder Atatürk, Silah arkadaşları ve  İstiklal Mücadelesi kahramanları olmak üzere ay yıldızlı albayrağa kan olmuş , şeref olmuş şan olmuş bütün şehitlerimize, gazilerimize ve o ruhun günümüzdeki tecellisi 15 Temmuz akşamı destan yazan kahramanlara , vatan savunmasında şehadete yürüyen asker, polis ve korucularımıza Cenabı haktan rahmet diliyor aziz hatıraları önünde saygı ile eğilerek minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi