Edirne, İstanbul, Yalova, Bartın, Bursa, İzmir, Kahramanmaraş, Balıkesir, Hatay, Denizli, Manisa, Adana, Eskişehir, Zonguldak, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Erzurum, Bolu ve Aydın olmak üzere 30 zanaatkar ve sanatçının katıldığı Çanakkale Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali  tamamlandı. Geçtiğimiz Hafta başında Vali Orhan Tavlı’nın da katılımı ile açılan, Unutulmaya yüz tutmuş sanatları icra ederek, günümüze getiren ve gelecek nesillere aktaran Kültür Bakanlığı Sanatçısı ünvanını alan 30 ustanın yer aldığı festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Bir hafta boyunca İskele Meydanında vatandaşlar ile buluşan ustalar, hem sanatlarını icra ettiler hem de unutulmaya yüz tutmuş sanatları hakkında vatandaşlara bilgi verdiler.  Bir haftanın ardından kapanışı yapılan festivalde katılan ustalara da teşekkür belgeleri verildi.  Kapanışa Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün  ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Zanaatkar ve sanatları tek tek ziyaret eden Jülide İskenderoğlu, ustaların festival alanındaki tezgahlarda icra ettikleri ürünler ve sundukları emeklerle Kültürel mirasın tanınması, korunması, gelecek nesillere aktarılması ve sürdürülebilir turizme katkı sağlayan projelerde emeği geçen tüm zanaatkar ve sanatçılara teşekkür etti. İskenderoğlu “Ustalarımızı Çanakkale’mizde ağırlamaktan mutlu olduk. 23 Eylül’de açılışı düzenlenen ve 29 Eylül’de sona eren Çanakkale Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ne katılım ve katkılarından dolayı ustalarımıza teşekkür  ederim” dedi.
Çanakkaleli vatandaşların ve yerli-yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, Anadolu'nun farklı noktalarından gelerek kendi ruh ve gönül dünyalarını medeniyetimizin değerleriyle birleştirmek suretiyle ürünlerin meydana getirildiği festivale katılan ustalara teşekkür belgeleri verildi.
 
Adem Y. Bağ