41 imzalı mektuba, İYİ Partililer söylendi;
‘teketek’ çıkışına kafa tutar gibi imza” dediler, tepkili yorumlar getirdiler…

İYİ Parti’nin, HDP’nin de imzası bulunan mektupta isminin geçmesine, tabandan gelen ses dikkat çekti.
İYİ Partili Çanakkalelilerin; “Genel Başkanı Akşener’ in net tavrı ortada, bu imza nereden çıktı!” şeklindeki manidar bir soruya yanıt aramaya başladığı öğrenildi.
VİTAMİN’İN MANŞETİ, İYİ PARTİ’DE SORGU BAŞLATTI…
Alınan bilgilere göre,  geçen 24 Eylül’ de Gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu TV programına katılıp, HDP’ ye ilişkin sert sözlerle açıklamada bulunan Genel Başkan Meral Akşener’ in ifadelerini tekrarladığı öğrenilen bazı partililer, dikkat çekici yorumlara imza attı.
“İmza öyle değil böyle atılır…” diyerek, Genel Başkan Akşener’ in dilenden çıkan ve alkışladıklarını söyledikleri o sözlerini anımsatan İYİ Partililer;
“HDP'nin PKK ile olan iletişimi bizim hoş karşılayabileceğimiz bir şey değildir."
-----------------------------------------------
AYNI MEKTUBA İMZAYA, TABANDEN TEPKİ;
“Başkaları olabilir,  biz olamayız…!”
-----------------------------------
‘Maden sahasının köylülerine yönelik’ kaleme alınan 41 imzalı mektupta, İYİ Parti’nin adının HDP ile birlikte anılmasına, Çanakkaleli partililer tepki gösterdi.
Alına bilgiye göre, İYİ Parti tabanında tartışılan İmza konusuna,  VİTAMİN’ in manşeti yol açtı. 
Partililer, geçen 24 Eylül günü Gazeteci Fatih Altaylı’ nın konuğu olarak ‘teketek’ programına katılan Genel Başkanları Akşener’ in sözlerini anımsatıp; “”Başkaları olabilirdi, biz olamayız. ‘ İmza öyle değil böyle atılır…!’ ” vurgusu yapıp, İYİ Parti Genel başkanı Akşener’ in, sözlerini tekrarladı.
“HAYIR..” DERİZ’ İN, NEYİ ANLAŞILMADI…!
Çanakkale siyaset kamuoyunda, ‘Aynı mektuba imza’ konusu adeta tartışma konusuna dönüştü. Alınan bilgiye göre, birçok İYİ Partili; “Bizler TV’ de izledik. Sözler net, tavır net. Genel başkan ne diyor, ne yaşanıyor? Sayın Akşener’ in açık açık ‘Hayır deriz’ sözünün acaba neyi anlaşılmamış?” sorusu ardından, “24 Eylül’ de Genel başkan ne diyor, ne yaşanıyor?” sorusunu gündeme getirdi.
24 Eylül’ de Altaylı’ nın sunduğu programda geçen soru ve yanıtı anımsatan İYİ Partililer;
 “Altaylı'nın; ‘HDP ile CHP'nin belirli bir düzeyde ilişki kuruyor olması sizi biraz rahatsız ediyor mu?’ sorusuna gelen yanıtı kulaklarımız gayet iyi işitti.
Sayın Akşener; ‘Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP arasında herhangi bir ilişki, iletişim var mıdır, yok mudur? Ben bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuda herhangi bir konuşmamız olmadı. Kılıçdaroğlu bize der ki; 'Biz HDP+Saadet artı, artı gitmek istiyoruz siz de buyurun..' O zaman biz fikrimizi hayır diye söyleriz.
Çünkü HDP'nin PKK ile olan iletişimi bizim hoş karşılayabileceğimiz bir şey değildir’ demişti.
Denilen anlaşılmamış olacak ki, HDP ile aynı mektuba imza konuldu.  " şeklinde konuştu.

Erdem Sürek