Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji işbirliği ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Özel Koleji ana sponsorluğunda bu yıl 8.'si düzenlenen Yaz Bilim Kampı başladı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği, il ve ilçelerde öğrenim gören ve bilime ilgi duyan başarılı 50 öğrencinin katıldığı Yaz Bilim Kampı 8-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın 13 yaş öğrencileri için yazdığı ve yürütücülüğünü yaptığı Bilim Yanı Başımızda sloganıyla başlayan Yaz Bilim Kampı’nın etkinliklerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Başkan Gökhan, etkinlikte yaptığı konuşmada, bilimin ışığında daima üreten, problem çözme becerilerini kullanan, analiz ve sentez yapabilen, sosyal birey olmanın önemine değinerek, “Bilim daima rehberiniz olsun. Geleceğimizin yöneticileri, mimarları, mühendisleri, öğretmenleri, belediye başkanları, bilim adamları, bilim kadınları yolunuz daima açık ve aydınlık olsun” dedi.
 
Proje kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar, Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkeleri, Çanakkale Özel Koleji (Ana Yerleşke) ile Çanakkale’nin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamlarının eğitsel amaçlı olarak kullanarak öğrencilerde farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği, bu anlamda derslik, işlik ve laboratuvarların yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi, Ulupınar Gözlemevi, fabrikalar, orman alanları, arkeolojik kazı alanlarının birer eğitim ortamı olacağı kaydedildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi