Ülkemizde her geçen gün değerlenen tarım alanında bir çok ürünler yetiştiriliyor. Bu ürünlerin sağlıklı yetişmesini sağlayanlar ise Ziraat Mühendisleri oluyor. Ülke tarımına yöne veren öğrenciler ise Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde yaz stajlarını tamamladı. Stajını tamamlayan öğrenciler hazırladıkları sunumlarla yaptıkları çalışmalar ve gözlemler hakkında uzmanlara sunum yaptılar.
Farklı üniversitelerin Ziraat Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin çoğu zorunlu staj için Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğünü tercih etti.  Tarım alanlarında uygulamalı olarak başarılı bir staj dönemi geçiren öğrenciler, yaptıkları çalışmalar ve gözlemlerden uluşan birer sunum hazırladılar. Stajlarını tamamlayan öğrenciler, Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda,  Tarımsal Veriler Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Bitkisel Üretim ve Bitki Salığı Müdürü Başak Egegel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Müdürü Mustafa Nazlım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri ve teknik personeller katıldığı bir toplantı ile sunumlarını gerçekleştirdiler.
Öğrenciler sunumlarını gerçekleştirmeden önce bir açıklama yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga  ‘’Stajlarınızın son günlerine geldik. Staj süresince öğrendiklerinizden oluşan bu güzel sunumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Stajınız boyunca sizlere destek olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizin gibi değerli öğrencilerin kurumumda staj yapması için yönlendiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrenim hayatınızda ve meslek hayatınızda hepinize başarılar dilerim. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Salığı Şube Müdürü Başak Egesel ise yaptığı açıklamasında “Sizin geldiğiniz günden gidişinize kadar elimizden gelen her türlü desteği sizlere vermeye çalıştık. Bütün şubelerdeki teknik eleman arkadaşlarım, sizlere en ufak bilgiyi aktarmakta bir hata olmaması, eksiklik olmaması için çok titizlikle çalıştılar. Öncelik olarak kendi personel arkadaşlarıma ve bütün teknik ekibe çok teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Ben bir Şube Müdürü olarak hepinize hiç tereddüt etmeden kendi koltuğumu bile emanet edebilirim. O yüzden lütfen siz de kendinize güvenin. Okulda edindiğiniz bu teorik bilgilere, burada da edindiğiniz bazı pratik bilgilerle birleştirip kendinizi çok iyi yetiştirdiniz. Stajınızın çok verimli olduğunu düşünüyorum. Rahatlıkla sizi evlerinize ve okulunuza gönderebiliriz. Eminim her yerde bizi de çok iyi temsil edeceksiniz. İleride sizlerle çalışmaktan son derece mutlu olacağız. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz, her türlü ihtiyacınızda bizim kapımızı çalabilirsiniz.” dedi.Programda stajyer öğrencilerin yaptıkları sunumların akabinde karşılıklı değerlendirmelerde bulunulmasının ardından program sona erdi.
 
Şerife Erdem