31 Martta yapılan yerel seçimler öncesinde Çanakkale’de düzenlenecek olan bir Basketbol Turnuvası için Adana’dan yola çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi U 14 Kız Basketbol Takımı, 31 Martta gerçekleştirilen seçim sonrası Belediye Başkanı Değişikliği gerçekleşince, Çanakkale’ye 100 km Kala gelen bir telefonla turnuvaya katılmadan Adana’ya geri döndüler. Durumu haber alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise takımın antrenörünü arasa da Adana’ya dönme yolunda olduklarını geri dönmelerinin mümkün olmadığı bilgisini almıştı. Seçim sonrası yeni Belediye Başkanı ile tekrar irtibata geçen Başkan Ülgür Gökhan, Turnuvaya katılmayan sporcuları Çanakkale’ye davet etti.
Bunun üzerine 1 Ağustos’ta Çanakkale’ye gelen kafile  ilk olarak Çanakkale’yi gezdiler. Daha sonra takım için Çağlar Kaynak Basketbol sahasında bir gösteri maçı düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen maçın sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Takıma Madalya ve kupalarını takdim etti.
Başkan Gökhan’ın bu jestini üzerine dün Belediye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Sporcular Başkan Gökhan’a teşekkür ettiler.  Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarette  Başkan Gökhan ile sohbet eden takım oyuncuları ve aileleri, Çanakkale’de geçirdikleri süre boyunca edindikleri izlenimleri paylaştı. Sohbet ortamında geçen ziyaret sonunda, takım oyuncuları Başkan Gökhan’a imzalı takım forması ve çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Şerife Erdem