31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Bigalıların teveccühüyle Biga Belediye Başkanı seçildiğine vurgu yapan Bülent Erdoğan, seçim süreci ve sonrası, göreve ilk geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar ve Haziran ayında ilkini düzenleyecekleri Biga Alışveriş ve Kültür Festivali hakkında ‘VİTAMİN’ e özel açıklamalarda bulundu.
 
İşte Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın Vitamin’e yaptığı özel açıklamalar:
 
“55 BİN NÜFUSLU BİGA’DA HERKESİN BAŞKANIYIM...”
 
Biga’ya AK Belediyeciliği getirmenin gururu yaşadığını vurgulayan Başkan Erdoğan,
“Adaylığımızla birlikte tevazu ve samimiyetle çıktığımız yolda gece gündüz gayretle çalışıp, vatandaşlarımızla aramızda gönül köprüleri kurduk. “ dedi ve ekledi;
 
“Gönül belediyeciliği ve gönüllerin şehri Biga’yı inşa edeceğimizi, gönüller yapmaya geldiğimizi anlattıkça, hemşehrilerimizin istek ve taleplerini dinledikçe, değişim isteğine yansıyan coşku ve heyecanı gördük.”
 
“HERKESiN FiKiRLERiNiALARAK,  FiKiRLERi DiNLEYEREK  iLERLiYORUZ”
 
Gönül belediyeciliğinin olmazsa olmazının, fikir alış-verişi olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan şöyle dedi;”Hemşehrilerimizi ve esnafımızı dinliyoruz ve ortak aklın oluşturduğu sinerjiden faydalanıyoruz. Bu hedefle Belediye olarak istişare toplantılarımızı başlattık.”
 
------------------------------------
 
“MUKADDES EMENATİ TESLİM ALDIK.
GÖNÜL BELEDİYECİLĞİNE BAŞLADIK..”
---------------------------------------.
 
Biga’ da bir dönem aradan sonra, yeniden Gönül belediyeciliğini başlatmanın gururu yaşadığını söyleyen AK Partili Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘VİTAMİN’ e özel konuştu.
 
31 Mart Yerel Yönetimler seçiminde, Bigalıların mukaddes emaneti kendilerine teslim etmesinin haklı gururunu yaşadığına vurgu yaparak dikakt çeken sözler eden AK Partili Belediye Başkanı Bülent Erdoğan;
“Tevazu ve samimiyetle çıktığımız yolda, gece gündüz gayretle çalışıp, vatandaşlarımızla aramızda gönül köprüleri kurduk. “ diyerek şöyle devam etti;
 
“Gönül belediyeciliği ve gönüllerin şehri Biga’yı inşa edeceğimizi, gönüller yapmaya geldiğimizi anlattıkça, hemşehrilerimizin istek ve taleplerini dinledikçe, değişim isteğine yansıyan coşku ve heyecanı gördük.”
 
‘siz varsanız biz varız, biz hep birlikte Biga’yız’ sloganı ile çıktıkları yolda, Bigalıların verdiği kutsal görevi hakkıyla yerine getirmeye ant içtiğini söyleyen Başkan Erdoğan;
“31 Mart günü vatandaşlarımızın iradesi sandığa yansıdı ve mukaddes emanet bize teslim edildi.
Biz de gönüllere girmenin, gönül belediyeciliği yapmanın heyecanıyla göreve başladık. Kapılarımız sonuna kadar her zaman hemşehrilerimize ve esnafımıza açık, gönül rahatlığıyla gelsinler dert ve sıkıntılarını bizimle paylaşsınlar.
SÖZDE DEĞİL,KAPILARIMIZ ÖZDE AÇIK...
 
Tekrar söylüyorum kapılarımız sözde değil, göstermelik değil, özde olarak halkımıza açık. 55 bin nüfuslu Biga’mızın ve herkesin Belediye başkanı olarak, ben ve ekibim halkımıza hizmetkar olarak yola çıktık ve ilçemizin tüm dinamikleriyle belediyemizi yöneterek kararlar alıyor, alacağız.”
 
 
İTİRAZLAR NEDENİYLE GÖREVE 12 GÜN GEÇ BAŞLAYABİLDİK
Seçim sonrası gelen itirazlar le, görevi geç başlanıldığının hatırlatılması üzerine konuşan Belediye Başkan Erdoğan, 
“1 Nisan sabahı göreve başlayacağımızın heyecanı ve milletimize hizmet yolunda atacağımız ilk adım, hiçbir altı doldurulabilecek gerekçe olmadan ve aradaki yüzlerce farka rağmen önce ilçe, ardından il ve son olarak (Yüksek Seçim Kurulu) YSK’ya uzanan seçim itirazlarıyla bilinçli şekilde ertelendi. Hemşehrilerimiz göreve başlamamızı beklerken, neler oluyor diye merak ederken, biz hizmet yolunda her günün bir kayıp olduğunu anlatırken o süre zarfında belediyede anlam veremediğimiz şeyler oldu. Biga’da her zaman seçim olur ertesi gün demokratik bir şekilde devir teslim yaşanırdı. Biga’nın seçim tarihinde ilk kez süre kazanma amacıyla günlerce süren bir itiraz mesaisi yaşandı. Biz her zaman en hassas kantar milletin kantarıdır dedik ve bu yaşananların değerlendirmesini halkımızın vicdanına bıraktık. 12 Nisan’da mazbatamızı alarak resmi olarak göreve geldiğimizde inceleme başlattık. Şirket ve birkaç birimde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Belediyeye ait doküman, verilerin silinmesi, fotoğraf ve video arşivlerinin alınması, teslim edilmesi gereken belediyeye ait sosyal medya hesaplarının kapatılması derken, bu eksiklikleri maddi ve manevi olarak tamamlamakla vakit harcamaya başladık.” dedi.
 
YENİ DÖNEMDE DAHA FAAL BİR BİGA OLACAK
 
Gönü Belediyeciliğine ilişkin konuşan ve yeni dönemde neler olacağını anlatan AK Partili Belediye Başkanı Erdoğan; “Seçim çalışmaları sürecinde halkımızla gönül birliği kurduk. Ziyaret ve istişarelerimizde ise geçmiş yönetimin ‘Bunlar kazanırsa Biga’da etkinlikler olmayacak’ yalanlarıyla karşılaştık. Halkımıza ‘bu yalanlara aldırış etmeyin’ dedik ve zaten sonucu 31 Mart’ta gördük. Geçen yaklaşık 40 günlük sürede Şehir Parkı’mızda çocuklarımız ve ailelerimizin doyasıya eğlendiği 23 Nisan etkinliklerini gerçekleştirdik. Yoğun ve adına yakışır bir programla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında belediye meclisimizde ‘Çocuk Meclisi’ düzenledik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın oy birliğiyle kabul ettiği projeleri hazırlamak için şimdiden harekete geçtik. Belediyemize ait kreşlerimizdeki minik öğrencilerin 23 Nisan etkinliğine katıldık, Atatürk Kültür Merkezi’mizdeki Bale gösterisini hep birlikte izledik. 4. Biga Çocuk Olimpiyatları ve Çocuk Şenliği düzenledik ve sanat, spor ve eğitim coşkusunu yaşadık. Çanakkale şehitliğinde Biga’dan yüzlerce öğrencinin katılımıyla 27. Alay Saygı Yürüyüşü’nün ilkini gerçekleştirdik. Ramazan ayında çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte Ramazan'ın coşku ve eğlencesini çeşitli sahne etkinlikleriyle yaşamak ve manevi atmosferini hissetmek için Ramazan etkinliklerimizi yapıyoruz. ‘Hemşehrilerimizle aynı sofrada buluşuyoruz’ diyerek tüm mahallelerimizi kapsayan 13 noktada iftar sofraları kuruyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızla bir araya geliyor, Ramazan’ın bereket ve muhabbetini paylaşıyor, çay sohbetlerimizde istek ve talepleri dinleyerek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise gençlik konseri düzenledik. Vatandaşlarımızın talebi üzerine Şehir Parkı’mıza dev ekran kurup Final Four maçlarının heyecanına ortak olduk. Kısacası yaklaşan yaz kurslarımızla birlikte yeni eğitim öğretim döneminde çalışmalarımız artacak ve daha faal Biga olacak. Atatürk Kültür Merkezi ve Bilgi Evlerimizde daha güzel ve verimli kurslar ile etkinlikler yapılacak. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda yeni branşta kurslarımız olacak. Bu vesileyle hemşehrilerimize belediyemize müracaat ederek açılmasını istedikleri kurslar için talepte bulunabileceklerini hatırlatmak isterim.” İfadelerini kullandı.
 
BİGA ALIŞVERİŞ VE KÜLTÜR FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ
 
Biga’ da aktivitelerin artacağına da vurgu yapan Başkan Erdoğan; “Bereketli topraklarıyla tarih ve kültür kokan Güney Marmara’nın incisi güzel Biga’mız için çalışmalara başladık. Kültürel ve tarihsel mirasın emanetçisi olarak, bu güzel emaneti gelecek nesillere aktarmak için ilk adımı düzenleyeceğimiz festivalle atıyoruz. 21-22-23 Haziran tarihlerinde Biga Alışveriş ve Kültür Festivali adı altında ilkini düzenleyeceğimiz bir etkinliğimiz olacak. Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek festivalimizde pazarcı ve esnaf arkadaşlarımız, kitap evlerimiz stant açarak satış ve tanıtım yapabilecek. Kültürel etkinlik olarak ise belediye önünde kuracağımız sahnede konser, folklor gösterileri, ilçemizin kültür dernekleriyle değerlerinin tanıtımı, çocuk yarışmaları, tiyatrolar ile birlikte üç gün etkinlik olacak. Aynı zamada Atatürk Kültür Merkezi’mizde üretilen el işi eserler sergilenecek. Festivalimize yurt içi ve yurt dışından misafirlerimiz katılım sağlayacak. Festivalimizin coşku ve heyecanını ise şimdiden hissediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
İLK SEÇİM SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
 
Bigalılara verdiği ilk sözü tutmanın haklı mutluluğunu yaşadığını anlatan Başkan Erdoğan;
“Göreve geldiğimiz gibi suya indirim yapacağımızın sözünü vermiştik ve sözümüzü yerine getirdik. Hemşehrilerimizin menfaatine olan kararları hayata geçirmenin öneminin farkındayız ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşımızı ve pazarcı esnafımızı memnun eden kararlarımız ile su ücret tarifesindeki ticarethane ve inşaat tarifelerinde yüzde 30, diğer tarifelerde ise yüzde 20 indirim yaptık. Kapalı Pazar yerimizdeki peronların 15 TL olan pazar yeri işgal ücretlerini 12,5 TL’ye indirdik ve yıllık peron kiralama harcı olan 500 TL harç ödemesini kaldırdık. Aynı zamanda ‘belediyemiz meclis toplantılarını canlı yayınlayacağız’ diyerek verdiğimiz seçim sözümüzü yerine getirdik. İlk meclis toplantımızla birlikte tüm toplantılarımız şeffaf belediyecilik gereği sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanıyor ve halkımız yoğun ilgi gösteriyor. Çünkü Biga Belediyesi Bigalılarındır ve Belediye meclisimizde alınan kararlar hemşehrilerimizin geleceklerini ilgilendiriyor. Toplantılarımız halkımıza açık olacak ve canlı yayınlanmaya devam edecek. Halkımızdan gizli hiçbir şey yapılmayacak.” dedi.
 
HERKESİN FİKİRLERİNİ ALARAK, FİKİRLERİ DİNLEYEREK İLERLİYORUZ
 
Gönül belediyeciliğinin olmazsa olmazının, fikir alış-verişi olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan şöyle dedi;”Hemşehrilerimizi ve esnafımızı dinliyoruz ve ortak aklın oluşturduğu sinerjiden faydalanıyoruz. Bu hedefle Belediye olarak istişare toplantılarımızı başlattık. İlk olarak ilçemizdeki mimar, mühendis ve müteahhitlerimiz ile birlikte toplantı gerçekleştirdik. Yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinledik, fikir alışverişinde bulunduk ve işlerin pratik ve düzgün ilerlemesi için komisyon kurduk. Belediye olarak problemleri çözmek için çalışıyor ve herkesin fikrini alarak, fikirleri dinleyerek ilerliyoruz. Düzenli olarak yapılacak bu tür istişare toplantılarımızı farklı meslek gruplarıyla da gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizle de gerek sahibi oldukları belediyede gerekse kapılarını tek tek çaldığımız evlerinde, bir araya geldiğimiz mahalle ve sokaklarımızda dertlerini, sorunlarını, istek ve taleplerini dinliyoruz, dinlemeye devam edeceğiz. Çünkü biz ‘gönüller yapmaya geliyoruz’ dedik ve gönüller yapıyoruz. “
 
BELEDİYEYİ NE DURUMDA ALDIĞIMIZI HALKIMIZA ANLATACAĞIZ
 
12 Nisan gününden bu yana yaşanılanları dile getiren Belediye Başkanı Erdoğan; ”Hemşehrilerimizin belediyenin mali ve borç durumunu açıklamamızı merakla beklediğini biliyorum. Hemşehrilerimden biraz daha sabretmelerini ve bizi dikkatle takip etmelerini rica ediyorum. Çünkü Biga Belediyesi ve Belediye şirketi Kent Hizmetleri A.Ş üzerinden yapılan işlerde akıl almaz şeylerle karşı karşıyayız ve işin içinden uzmanların dahi zor çıkacağı bir durum söz konusu. Biz seçimlerden önce şeffaf olacağımızın sözünü verdik. Adalet, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin en temel ilkelerimiz olacağını söyledik. Önümüzdeki günlerde Belediyemizin kent hizmetlerini hangi durumda devraldığımızı ve hesaplarındaki durumu bir basın toplantısı düzenleyerek halkımızla paylaşacağız. Ayrıca kamuoyu bilgilendirmesi ile ilgili aldığımız bir karar var. Düzenleyeceğimiz bu toplantı bir kereye mahsus olmayacak ve her 6 altı ayda bir düzenli basın toplantısı yapılarak belediyemizin anlık durumunu anlatarak kamuoyunu bilgilendireceğiz.” diye konuştu.
 
MAKAMIN ASIL SAHİBİ BİGALILARA BİNLERCE TEŞEKKÜR
 
Biga seçmenine açık teşekkür eden Başkan Erdoğan; “Ben ve ekibim, ‘Biga’da bir şey değişecek, hizmet değişecek’ diyerek, Biga’mıza yeniden hak ettiği, Bigalının özlediği hizmeti sunmak için yola çıktık. Bizler mazbatamızı büyük ailemiz Biga adına aldık. Planlı, etkin ve verimli çalışarak genel-yerel uyumuyla projelerimizi yerine getireceğiz. Belediyemizin hizmetlerinin vatandaşlarımıza ihtiyaç önceliğine göre zamanında ve eksiksiz bir şekilde ulaşması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ben bu duygu ve düşüncelerle hayırlı olsun ziyaretimize gelen, gönlü bizimle olan ve güzel dileklerini ileten herkese; bizlere güvenen, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve teveccühleriyle bize bu mukaddes görevi veren, makamın asıl sahibi tüm Bigalılara tekrar teşekkür ediyorum. Biga Belediye Başkanlığı makamı vatandaşlarımızın bizlere emanetidir ve emanetlerine namusumuz gibi sahip çıkacağız. Kıymetli hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, şimdiden bayramlarını kutlayarak esenlikler diliyorum.” dedi.
 
Adem Y. Bağ.