Çanakkale vatandaşları benzin ve motorinin fiyatlarının sürekli değişken olmasından şikâyetçi ''Böyle giderse Arabaları satacağız yaya gideceğiz artık'' dedi. Çanakkale’de yaşayan Vatandaşlarımızın düşünceleri şu şekilde oldu;
Fırat Köşker, ''Zam en son ne zaman yapılmıştı demeyi bıraktım artık. Çünkü ortalama haftada bir kez yapılıyor artık. Yani zam bizim aracı olanlar için bir bağımlılık oldu zaten içselleştirdik zamları. Döviz arttı mecburen yapıldı zam diyorlar, peki ama döviz düştüğünde niye indirim yapılmıyor. Motorin ve benzine yapılan zamlar artık bıktırdı askeri ücretin fiyatının az olduğunu bir ülkede bu kadar çok benzin ve motorine zam yapılmamalı ülkemizde yeterince pahalıya kullanıyoruz. Bu zamların net olmasını istiyoruz günümüzde geçim günden güne zorlaşırken her evde de 2 araba var diye düşünürsek bu zamlarla vergilerle beraber kontak açamayacak hale geleceğiz'' dedi.
 
Orhan Karabulut, ''Bu sene motorin ve benzine belli zaman aralıklarıyla zamlar geldi. Bu tabi ki vatandaşları etkiliyor. Türkiye nüfusunda her evde 2 araba olduğu için bu zamlar yedisinden yetmişine etkiliyor. Bu zamlar böyle nereye kadar devam eder bilmiyorum fakat vatandaş olarak artık bu zamlar için kesin net fiyat olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.''
 
Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 9 kuruş zam yapıldı. Ankara da litresi ortalama 5,32 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,41 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul da5,27 liradan 5,36 liraya, İzmir de 5,29 liradan 5,38 liraya yükselecek.

EN SON 6 Eylül'DE 9 KURUŞ ZAM YAPILMIŞTI
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor. Benzine en son 6 Eylül de yine 9 kuruş zam yapılmıştı.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              İBRAHİM AKIN KAZANCI