Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Bisiklet turları bu yılda devam ediyor. Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen Turlar kapsamında, bu yıl ilk turu Güzelyalı ve Kemerdere’ye gerçekleştirdiler.
 
Platform kono ile ilgili yaptığı açıklamada  “ Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamayı amaçlamaktadır” denildi.
Çanakkale’ye, bisikleti ile dolaşmak isteyen maceraperestlerin yoğun ilgi gösterilmesi beklenen turlar her iki ayda bir yenilenerek platform tarafından bildirilecek. Turlar her Perşembe akşamı ve her Pazar gündüz turlarıyla Çanakkale’nin tüm köy ve ilçelerine turlar düzenlenecek. İlk tur  Geçtiğimiz Perşembe, Güzelyalı'ya Pazar günü de Kemerdere'ye düzenlediler.