Vergi indiriminin sona ermesiyle artık mobilyadaki Katma Değer Vergisi (KDV) yeniden yüzde 8'den 18'e, beyaz eşyadaki özel tüketim vergisi (ÖTV) de sıfırdan yüzde 6,7'ye çıkarılıyor. GFK'nın araştırmasına göre, beyaz eşya sektörü, vergi indirimlerinin etkisiyle bu yılın 7 ayında yüzde 21 büyüyerek 6,5 milyon adetlik satış hacmine ulaştı. Beyaz eşya sektörü, vergi indirimlerinin etkisiyle bu yılın 7 ayında yüzde 21 büyüyerek 6,5 milyon adetlik satış hacmini yakaladı. Buna göre, ocak-temmuz döneminde sektör, geçen yılın aynı periyoduna göre yüzde 21 büyüme kaydetti ve 6,5 milyon adetlik satış hacmine ulaştı. Beyaz eşya sektörü bu büyüme oranıyla Türkiye tüketici teknolojisi pazarında en yüksek büyüme performansına sahip sektör oldu. Bu yılın 7 ayında sektörün cirosu ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artarak 7,7 milyar liraya yükseldi. Kategori bazında incelediğinde ise en çok satış 1,5 milyon adetle çamaşır makinelerinde görüldü. Çamaşır makinelerinin satış miktarı ocak-temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi. Bunu 1,4 milyon satış adedi ve yüzde 19’luk adetsel büyüme oranıyla buzdolapları takip etti. Araştırma kuruluşu GFK'nın sektör raporuna göre, beyaz eşyada ÖTV'nin sıfıra çekilmesiyle sektörde satışlar beklentinin üzerinde performans gösterdi.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çanakkaleli beyaz eşyacılar, “İndirim döneminde satışlarımız çok yükselmişti. Ancak şimdi de kampanyalarla satışlarımızı desteklemeyi düşünüyoruz. Zaten dönem dönem indirimlerimiz gerçekleşiyor” dediler. Peki vatandaş vergi indirin azalmasına ne diyor. Satıcıların fikri bu yönde peki alıcılar yani müşteriler ne diyorlar. Yüksek Vergilerin konuşulduğu şu günlerde vatandaş vergilerin tekrar yükselmesinden rahatsızlıklarını söylüyorlar. 

Arif Şandır, ''Vergilerin vergisinin alındığı zamanlarda, kısa süre olan vergi indiriminin bitmesi iyi olacak mı? Derseniz hiç iyi olmayacak zaten millet bir şeylere zorla sahip olurken birde vergi ile onu iyice ulaşılmaz hale getirmek neyin nesi anlamıyorum. Buna bir çözüm bulunmalı artık bu vergi yükünden insanlar çok büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Düşünsenize evinizin en temel eşyası ya Buzdolabı, evinizde sakladığınız yemeğin korunmasını sağlayan eşyaya dünyanın vergisini veriyoruz. Çamaşırlarımızı yıkadığımız makinaya dünyanın vergisini veriyoruz. İnsanlar nereye kadar daha böyle devam edecek sanıyorsunuz. Belli bir yerden sonra hem insanın hem, ailenin ekonomisini çıkmaza sokacak. Düşünün yeni evli çiftler bir ton kredi ile taksitle borçlanıp  aldıkları eşyayı bin bir türlü sıkıntı ve stres ile ödemesini gerçekleştiriyorlar, ailesel kavgalarda bile bu çok büyük etken bunu dikkate almaları lazım'' dedi.
Aysun Demir, '' Her şey vergi olmuşken daha ne kadar refahtan bahsedilecek bilmiyorum. Ama refah içinde olan kimsenin olduğunu da sanmıyorum. Refah içinde bir kesim belki olabilir. Ama bugün toplumun büyük bir kesimi için bunu söylemek mümkün değil.Yazın bu verginin indirilmesi gayet yerinde olmuştu. Yeni evli çiftler bu sayede daha rahat bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirmişlerdi. Şimdi kaldırılmasını pek iyi olacağını sanmıyorum. Ekonomik anlamda bir durgunlaşma zaten var. Satışlar böylece durağan olabilir. Ama belki dedikleri gibi beyaz eşya için hem bakanların açıkladığı hem firmaların açıkladığı indirimler gerçek olursa sıkıntı yaşanmamış olabilir'' dedi. 
                                                                                               
İBRAHİM AKIN KAZANCI