Bir Bülent ifşa etti, 
Bir Bülent İhraç….! 
 
Kocadere’ de düzenlenen Adalet Kurultayı’ nın katılımcılarının, Alkol tükettiği anları Twitter hesabından paylaşan AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan’ ın ima yüklü sözleri üzerine önce inkar geldi, sonra da CHP Parti sözcüsü Bülent Tezcan’ dan ihraç açıklaması.  
 
Çanakkale kamuoyunda da yankı bulan ‘Kurultay’ da Çilingir sofrası’ üzerine yapılan şu değerlendirme dikkat çekti,  

TARİHİ ALANDA ALKOL TÜKETİMİNE, AĞIR SORU… 
Vekil Turan; “Bizden utanmadınız, Mustafa Kemal’den de mi utanmadınız?” 
 
CHP ‘nin artık Mustafa Kemal'in değil, FETÖ'cülerin partisi haline geldiğini de söyleyen vekil Turan, şehitliklerde düzenlenen alkol ve eğlence görüntüleriyle gündeme gelen Adalet Kurultayı'nı oldukça sert bir dille eleştirdi.  
 
CHP’ nin kamp alanının bulunduğu bölgenin, Çanakkale savaşlarında hastane olarak kullanıldığını ve çok sayıda şehit verildiğini hatırlatan AK Parti Grup başkan vekili Av. Bülent Turan; 
“Hadi bizden utanmadınız, şehitlerin hatırasından da mı utanmadınız Mustafa Kemal’in hatırası var. Orada gazi oldu. Ondan da mı utanmadınız” dedi.  
 
Çan ilçesinden ses veren AK Parti Grup başkanvekili Av. Turan, Adalet Kurultayı'nı değerlendirdi ve şöyle devam etti; 
 
“Sayın Kılıçdaroğlu 18 Mart törenlerine gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız her sene geldi. Hiç 18 Mart’a gelmeyen bugün toplantı yapmaya başladı. Toplantıya baktık sabahleyin, Yasinler, Fatihalar... 'Aman ne güzel' dedik. Burası hepimizin şehitliği. Mutlu olduk. Ama akşam basına çıktı; eğlenceler, içkiler, neler neler.  
 
Kimsenin içkisiyle işimiz yok. Ama makamın hakkı vardır. Seyit Onbaşı'nın hatırası var orada. Orada şehitlerimiz var kardeşim. Kurultayın bitsin, git ne yapıyorsan yap. Daha ötesinde, Alan Başkanlığı protokolünü istedim, anlaşma yapmış. ‘Burada toplantı yapacaksan, kurallarımız bunlar; 'buraya araba çıkmayacak, buraya park edecek, alkol kullanılmayacak.' Bunlar planlanmış. Buna rağmen bunu yapmak, tam bir rezillik, insafsızlık. Hadi bizden utanmadınız, orası Kocadere. Şehitlik de hastanenin olduğu yer. En mahzun olan yer, en çok şehit verilen yer. Ondan da mı utanmadınız Mustafa Kemal’in hatırası var. Orada gazi oldu. Ondan da mı utanmadınız Ama daha vahimini söyleyeyim; Kılıçdaroğlu konuşurken, bir grup ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırıyor. Ama bir başka grup ve yöneticiler onları susturdular. Neden Marjinal grupların gösterisi olur diye. 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diyenleri susturan CHP, artık Mustafa Kemal’in partisi falan değil, FETÖ’cülerin partisi haline geldi” dedi.  
 
İHRAÇ İÇİN HAREKETE GEÇİLİDĞİNİ , TEZCAN  DUYURDU. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ikinci kez konuya ilişkin açıklama yaptı. 
 
Kocadere Kamp Alanı'nda, alkol aldıklarını belirledikleri parti üyesi 3 kişinin, bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarıldıklarını ve partiden ihraç işlemlerinin başlatıldığını duyurdu. 
 
CHP'li Tezcan'ın açıklamasında, kampa başlamadan önce 12 madde halinde kamp kurallarının tespit edildiği, katılımcılara da  gerekli duyuruların yapıldığını ve? kurultay broşürüne de gerekli uyarıların bulunduğunu belirterek, yazılı açıklamasında şöyle dedi; 
 
 
“Bu kuralların 1'inci maddesi; 'Adalet Kurultayı, Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır' şeklindedir. Günde yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı kurultayımızda bütün katılımcılar bu ruha uygun, şehitlerimize saygılı, adalet kurultayına yakışır tutum ve davranış içinde olmaya azami özen göstermiştir. Buna rağmen bazı sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesi dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır” 
 
CHP sözcüsü Tezcan, bu kişilerin isimlerinin yetkili kurumlara da bildirileceğini söyledi. 
 
Tezcan, alkol kamp alanında lkol tüketen isimler için; “Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve adalet kurultayının ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır.  
 
Bütün dikkat ve çabalarımıza karşın ortaya çıkan bu olay nedeniyle üzüntümüzü ifade ederken, bugüne kadar sürdürdüğümüz hassasiyetin bundan sonra da artarak devam edeceğini ve Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız” 
 
ALAN BAŞKANLIĞI’NDAN DA AÇIKLAMA 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı da, alanda alkol alındığı iddiaları üzerine harekete geçip, CHP ile, söz konusu alanda içki tüketimi yapılmaması konusunda bir protokol imzalandığını hatırlattı. 
 
Basında yer alan haberler üzerine CHP'li yetkililere resmi bir tebligatta bulunan Alan Başkanlığı’ nın yazısında; Yasa gereği alanda alkollü içki tüketiminin yasak olduğunu anlatır, 25 Ağustos'ta CHP yetkilileriyle de konuyla ilgili protokol imzalandığını belirtip; 
Ayrıca alkol tüketimlerine yönelik Tarihi Alan sınırları içerisinde ve kamp alanında, Tarihi Alan'ın kuralları, hassasiyetleri ve önemi göz önünde bulundurularak daha duyarlı olunması ve alkol tüketiminde bulunanların Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerince tespit edilerek kanuni işlem yapılmak üzere Başkanlığımıza bildirilmesi hususu ile ilgili resmi yazı yazılarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine tebliğ edildiğini duyurdu. 
 
AK PARTİ İL BAŞKANI; “ REZALET…!” 
 
Kocadere kamp alanındaki içki tüketimi için; “Maalesef adalet kurultayı adalet rezaletine dönüşmüştür” diyen AK Parti il başkanı yazılı açıklama yaparak konuyu değerlendirdi. 
 
Başkan Karadağ yazılı açıklamasında şöyle dedi;  “Kimsenin ne içtiği hiç önemli değil ama nerede içtiği toplum kuralları açısından önemlidir. İlk gün sabah şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okutan CHP, akşam ise aynı alanda, yani 253 bin şehidin yattığı o aziz topraklarda alkol partileri yapıp oyun havaları ile şehitlerimize saygısızlık ediyor. Maalesef adalet kurultayı adalet rezaletine dönüşmüştür” 
Duygu Doğan