BİGA Belediyesi tarafından Ada Bilgi Evi, Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi ve Şirintepe Bilgi Evi ile Atatürk Kültür Merkezi Atölyelerinde 2 bin 774 öğrencinin katılımıyla 12 Haziran-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz kursları sona erdi. Biga Belediyesine ait Bilgi Evleri ile Atatürk Kültür Merkezinde bir ay boyunca 2 bin 774 öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen yaz kurslarında ortaya çıkan çeşitli eserler Belediye hizmet binası önünde açılan stantlarda görücüye çıktı. Sergilenen eserlerin yanı sıra gün boyunca öğrencilerin sahne gösterileri de büyük beğeni topladı. Çocuklar, kurulan oyuncak parklarında ise gönüllerince eğlendi.
Bilgi evlerinde düzenlenen yaz kurslarında öğrencilerin hem tatil yaptığını, hem de eğlendiğini belirten Biga Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, “Öğrencilerimiz ayrıca bu kurslarda bilgilerini tazelediler. Yeni sezona da burada hazırlanmış oldular. Ben başta kültür müdürümüz olmak üzere bu etkinlikte  emeği geçen, bu etkinliğe katılan tüm eğitmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biga Belediyesi'ne güvenerek çocuklarınız bizlere emanet ettiğiniz için bu tesislerin yaşanabilir, canlı ve cıvıl cıvıl olmasını sağladığınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza önümüzdeki eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Işık, konuşmasının ardından yaz kurslarında görev yapan eğitmen ve çocuklar ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaz kurslarını tamamlayan öğrencilere madalya, belge ve kupalardan oluşan ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Başkan Işık, beraberindekiler ile yaz kurslarında hazırlanan eserlerin yer aldığı stantları dolaştı.
DHA 


Kaynak: DHA