Son dönemlerde AK Partililerin hedefi haline Gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan kara propagandalara karşı, partinin 81 vilayetindeki İl Başkanları eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirdiler. Bu açıklamalar kapsamında İl Binasında Basın Mensupları ile Bir araya gelen Çanakkale CHP İl Başkanı Nejat Önder de bir açıklama yaptı. Önder, yapılan kara propagandalar, tehditler  ile adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu susturmayacaklarını söyledi.
 
“Tehdit Ederek, Korku Salmak İstiyorlar”
 
CHP Çanakkale İ,l Başkanı Nejat Önder, Partisinin İl  binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında son dönemde Genel Başkanları Kemal Kılıçdarolu’na yapılan tehditlere değindi. Önder, iktidarın Genel Başkanlarını tehdit ederek topluma korku salmak istediklerini söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yürütülen kampanyaya karşı  ülke genelinde eş zamanlı açıklamaları düzenlendi.  Çanakkale CHP İl Örgütü adına da Açıklamayı İl Başkanı Nejat Önder yaptı. İl Başkanı Önder,  yaptığı Basın açıklamasında Baskılara boyun eğmeyeceklerini söyleyerek "Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine Pabuç Bırakmayacağız. Erdoğan rejimi, her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altın alma çabasındadır. Geçmişte Fetö ile  iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının, yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan'ın talimatı ile İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu Haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce Mahkeme Başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkumiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin  başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir" dedi.
 
Deli Gömleğini Yırtıp Atacağız
 
Türkiye'ye giydirilmek istenen deli gömleğini yırtıp atacaklarını söyleyen Önder "Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberolu'nu rehin alan anlayış, şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç, CHP Genel Başkanını tehdit ederek, topluma korku salmaktır.  Erdoğan'ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu susturmayacaksınız. Türkiye'ye giydirmek istediğiniz 'Deli' gömleğini yırtıp atacağız. Baskı ve Zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
'Arzuhalim Var' Diyen Herkesi Bekliyoruz
 
26 Ağustos'ta Çanakkale'de gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı ile ilgili bilgiler veren CHP İl Başkanı Nejat Önder, 'Arzuhalim var' diyen herkesi Adalet Kurultayına beklediklerini söyledi. Önder "Kurultay için Tarihi Alan Başkanlığından İzin aldık. Bu arada Kurultaya katılacak isimler çok netleşmedi ama başlıklar belli. Arzuhalim var diyen, siyasal görüşü ne olursa olsun bekliyoruz. Orada kesinlikle kimse bizim CHP'nin amblemini yada parti bayrağını görmeyecek. Adalet yürüyüşünde olduğu gibi. Arzuhalim var diyen herkesin konuşma yapabileceği masalar da var. Sağlık, eğitim, hukuk, çevre ile ilgili STK'ların da konuşma yapabileceği masalar olacak” dedi


Cuma Deren


Kaynak: Haber Merkezi