Anafartalar Zaferi’nin 102’nci yılı kutlama etkinlikleri kapsamıdan Alan Başkanı Kaşdemir’i hedef alıp yolsuzlukla suçlayan Pınar, daha sonra İntepe Viyadüğü örneğiyle, ‘zemini kayıyor’ dediği Yeni Devlet Hastanesi Mehmet Akif Ersoy üzerinden sert iddialarda bulundu.
MHP Kurmayı Pınar, son olarak ‘iktidar sarhoşluğu benzetmesiyle bir öngörüde bulundu ve şöyle dedi: 
“Sonunuz, ANAP gibi siyasi tarihin tozlu raflarıdır”
MHP İl Başkanı Pınar, iktidara yüklenen çıkışları ile haftaya adeta damga vurdu.
AK Parti için öngörüsü, 90’ların tek başına iktidarını akla getirdi. 
MHP Kurmayı Çanakkale’de geçen son 5 günün değerlendirmesinde iktidarı hedef alıp, adeta topa tuttu.

MHP İl Başkanı Pınar’dan AK Parti’ye İlginç Benzetme
“İKTİDAR İÇİP, GÜÇ SARHOŞU…”
MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Çanakkale’de yoğun geçen haftayı sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden başlıklar halinde değerlendirdi. Pınar, iktidar partisi AK Parti’ye ilginç benzetmelerle gelecek öngörüsünde bulundu.
Üç Hilal’in kurmayı Pınar, önce Anafartalar Zaferi’nin 102. Yılı kutlama etkinliklerine ilişkin sert çıkışı ile dikkat çekmişti.
Ardından, açılışı hayli geciken yeni Devlet Hastanesi ‘Mehmet Akif Ersoy’  üzerinden iddialı sözlerle gelen İl Başkanı Pınar, dün de İktidar parti için ilginç bir benzetme yaptı ve şöyle dedi;
“Sonunuz, ANAP gibi siyasi tarihin tozlu raflarıdır”
Son beş gün içerisinde hayli dikkat çeken sözlerini sosyal medyada dile getiren ve takipçilerinden de hayli ilginç yorumlar alan MHP’li Pınar, bütçesi 2 trilyonluk dediği etkinlik için ilk çıkışını Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı üzerinden yaptı.
“Bak Hele Bak..!”
MHP’li Pınar, bu konuda şunları söyledi:
“Bak hele bak bak bir tiyatro grubu 2 trilyon alıyor eski parayla hizmet güzel ama, hakkı o mudur hak mı reva mı saçı bitmedik yetimin hakkını düşünen var mı , takipçisiyiz aktardık Kültür Bakanlığından Müfettiş talep ettik , yazıktır, ayıptır, günahtır.”
Viyadük Örneği Verdi, Hastaneyi İşaret Etti
Yeni Çanakkale Devlet Hastanesi Mehmet Akif Ersoy’un hayli geciken açılışı kamuoyunda tartışılırken, MHP Kurmayı Pınar, bu konuda İntepe Viyadüğü benzetmesiyle yine sosyal medyadan sert sözler söyledi:
Pınar, Yeni Hastane için şu iddialarda bulundu:
“Tarihe not düşüyorum; Yeni Devlet Hastanesinin zemini yatay atımlı erozyon tehdidi altında mı , proje aşamasında bu biliniyor muydu, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın itirazına rağmen niye ısrarla o bölgeye yapıldı, Hastane civarında proje aşamasında kimler arazi alıp proje hayata geçtikten ve inşaat başladıktan sonra bu arsaları sattı ve milyonlarca lira rant elde etti, açıldıktan sonra İntepe Viyadüğü gibi hastalar içerisindeyken Erezyon sebebiyle çökerse bunun vebalini kim ödeyecek .... ( İntepe Viyadüğü konusunda Perinçek hocadan çok önce ilk uyarıyı biz yapmıştık- meraklısı Google amcaya İntepe Viyadüğü Hakan PINAR yazabilir)”
ANAP Benzetmesiyle, İktidar Sarhoşluğu Çıkışı
Şu günlerde 16. yaşını kutlayan AK Parti’ye ANAP benzetmesiyle yüklenen Pınar, “Çok fazla iktidar içip güç sarhoşu olanlar ve enaniyetlerinden memleketin ahvalinden bihaber kendisini küçük dağların sahibi zannedenler, çıkın bakın bakalım sırça köşklerinizden sizin yüzünüze konuşmaya cesaret edemeyenler neler söylüyorlar, gerçeklerin tokadıyla ayılacağınız günler sayılıdır.Hala farkına varamadınız değil mi sizi bir arada tutan ideolojik fikir birliği ve aidiyet şuuru değil, iktidar nimetleridir, bu gittiği an sonunuz ANAP gibi siyasi tarihin tozlu raflarıdır” dedi.
Hodri Meydan Çekti!
MHP İl Başkanı açıklamalarına yer veren basın kuruluşlarına iktidar kanadından ‘mahkemeye vereceğiz!’ şeklinde tepkiler geldiği iddia ettiği bir açıklamasında ise hodri meydan çekti ve ellerinde belgeler bulunduğunu iler sürdü. Bu konuda ise Pınar’ın şu sert sözleri dikkat çekti:
“Birileri haberimizi yapan internet haber sitesini mahkemeye verecekmiş haber kaynağı bizzat benim 7 avukatımız var , verinde Çanakkale cümbüş görsün , çöp konteynerleri , hizmet alım işi güvenlik kamerası , hodri meydan , yahu biz gemiyi değil limanı yaktık, azdan az çoktan çok derken şaka mı yapıyoruz zannettiniz.”

Erdem Sürek