Spor

Çan Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Fatih Atlı Oldu

Ata sporlarından biri olan Güreş Geleneğini Çan'da devam ettiren Çan Belediyesi, Başpehlivanların yoğun katılımı ile 500’e yakın güreşçi Çan Er Meydanında kol bağladı.

Ata sporlarından biri olan Güreş Geleneğini Çan'da devam ettiren Çan Belediyesi, Başpehlivanların yoğun katılımı ile 500’e yakın güreşçi Çan Er Meydanında kol bağladı. Günün finalinde yapılan güreşleri kazanan Fatih Atlı, güreşlerin şampiyonu oldu.

Ata sporu olan yağlı güreş geleneğini Çan’da  yaşatmak amacı ile her yıl Çan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen  Yağlı Güreşlere bu sene katılım yoğun oldu. İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Erkal, İsmail Koç, Fatih Atlı  gibi bir çok baş pehlivanın yer aldığı er meydanında  500’e yakın güreşçi kol bağladı.  Kortej eşliğinde er meydanına giriş yapan pehlivanlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından  er meydanına çıktı. Güreşlerin başında Gelecek sene yapılacak yağlı güreşlerin ağası seçimleri yapıldı.  Ardından hem Çan Belediye Başkanı hem de Güreş ağası misafirlerini Ağırladı.

Güreş Yapan Belediyelerden Tam Katılım
Çan Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlere Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye başkanları tam kadro katılım sağlarken, güreşlere davet edilen  eski ve yeni yönetimde isimler da katılım gösterdi.  CHP   Milletvekili Özgür Ceylan,  Belediye Bşkanı Bülent Öz,  Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci,  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve davet edilen çok sayıda siyasi parti temsilcileri katıldı.

Ağalıkta Çekişmeli Açık Arttırma
Güreşler devam ederken gelecek yıl yapılacak olan ağalık açık arttırması da gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi açık arttırma ile belirlenen güreş ağalığı için adaylar da er meydanına çıktı. Çekişmeli geçen ağalık yarışmalarında, Beş yıldır Çan güreş ağalığını yürüten Yakup Köse belli bir fiyattan sonra çekilme kararı aldı. Yapılan açık arttırma sonucunda  100 bin TL'ye Çan güreş ağalığını iş insanı Nazmi Çakır aldı. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, açık arttırmanın ardından yaptığı açıklamada  “23 Eylül Çan'ın Kurtuluş günü sebebiyle düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşlerine katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Çan er meydanında adeta tarihi Kırkpınar tadında güreşler izledik. Tüm güreşçilerimize teşekkür ediyor ve başpehlivanımız Fatih Atlı'yı tebrik ederim. Ayrıca yeni güreş ağamız Nazmi Çakır'a hayırlı olsun” dedi.

Başpehlivan Fatih Atlı Oldu
 Öğleden sonra kıspetlerini bağlayarak er meydanına çıkan baş pehlivanlar, yağlanarak kol bağladı.  Kıran kırana geçen mücadelelerde  pehlivanlar rakiplerinin sırtını yere değdirmeye çalıştı. Gün boyu süren mücadelenin sonunda  Başpehlivanlarda İsmail Balaban ve Fatih Atlı finale çıktı.  Zaman zaman çekişmeli anlara neden olan final mücadelesinde galip çıkan Fatih Atlı şampiyon olurken İsmail Balaban ikinci, Ertuğrul Dağdeviren ve İsmail Koç üçüncülüğü paylaştılar.
 
İsmail Şen